Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Alexander Stainforth - muži píší romantické ságy méně než ženy

26. 03. 2010 | Úspěšní lidé

Alexander Stainforth, vlastním jménem David Kaps, již několik let píše knihy a zároveň se pohybuje v knižní branži. Pokud se chcete dozvědět, co ho v psaní inspiruje, můžete se začíst do dnešního rozhovoru.

 

Právě vyšla třetí část ságy o krásné lady Jane (Lady Jane III. – Volání minulosti), kde se příběh odehrává? V jakém prostředí a na jakém místě?

 

Příběh se odehrává počátkem 17. století poblíž Londýna za vlády Jakuba I.. S Jane se ve třetí části vrátíme na panství Dumfort, kde vyrůstala a i na sídlo jejího prvního manžela Christiana.

 

Lze číst části samostatně nebo se musí sáhnout i po předchozích dílech? Napíšete i čtvrtou část?

 

Jednotlivé díly nelze číst samostatně. Každá další kniha začíná přesně v okamžiku, kdy končila předchozí.  Na čtvrté části právě pracuji.

 

Romantická saga – muži přece jenom píší tento žánr daleko méně než ženy. Nebo si myslíte, že se schovávají za ženskými pseudonymy a vyhýbají se tím případnému posměchu?

 

Je pravda, že muži tento žánr píší méně než ženy. Věřím, že se i schovávají za pseudonymy, ale možná ani ne tak z důvodu, že by se obávali posměchu. Myslím si, že žena, která má ráda romantické příběhy, sáhne po takové knize napsané spíš ženou než mužem, budí to v ní větší důvěru. Ze strany zahraničních nakladatelů jsou do těchto pseudonymů autoři možná tlačeni. A terčem posměchu se koneckonců může stát jak autor vážné literatury, tak hororů, tomu se nemusíte vyhnout v žádném žánru.

 

Sám jste na stránkách přiznal, že vás inspiruje hudba. Znám to, poslouchám a v hlavě se smotávají různé příběhy. Máte stejné odezvy fantazie?

 

Ano, vnímám to stejně. Nebýt alba Tarjy Turunen „My winter storm“, asi by nevznikla kniha Tušení zla. Při psaní knihy poslouchám přesně takovou hudbu, která podněcuje mou fantazii. Vzhledem k tomu, že rád poslouchám hudbu všech žánrů, projevuje se to i na mé různorodé tvorbě. Právě poslouchám soundtrack k filmu „Prokletý ostrov“ a to se určitě na nějaké knize projeví.

 

Kde nejraději píšete?

 

Jednoznačně v posteli. Mám notebook vždy při sobě a je to pro mě nejpohodlnější místo.

 

Blíží se jaro a velikonoční čas, těšíte se na něco zcela “jarního”?

 

Těším se, že konečně přestane sněžit. Myslím, že jsme si letošní zimy užili až až a jaro přinese pozitivní náladu.

 

Prozraďíte Chytré Ženě, co nového chystáte? Jaký příběh se vám zrovna honí hlavou a vy jím plníte stránky?

 

V současné době se mi hlavou honí obrazy scén z dalšího pokračování o lady Jane. Všechno mi do sebe začíná krásně zapadat, tak se co nejdříve pustím do samotného psaní. Dlouho mi trvá, než k psaní usednu, ale jakmile mám představu o příběhu a cítím, jak ve mně žije, jde mi psaní neuvěřitelně rychle od ruky. A pokaždé s podivem sleduji, jakými odbočkami mě postavy vedou a že z původního záměru zůstaly kolikrát jen postavy.


Osobní stránky autora Alexandere Stainfortha naleznete zde

Petra Nachtmanová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
to je moje .....
Obrázek uživatelky
profil
Knihy Alexandra Stainfotha ke své ostudě vůbec neznám, ale Lady Jane si určitě přečtu a pokud se mi bude dobře číst, určitě si přečtu i ty další.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles