Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 07.05. 2024
Dnes má svátek Stanislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Stylová jízda: s elektrokoloběžkou do města i do přírody

13. 04. 2021 | Technika
-Komerční sdělení-

Elektrické koloběžky zažívají boom. Propadli jim nejen děti, ale i dospělí. Pokud hledáte způsob, jak se rychle dostat do práce, do školy nebo na výlet, právě jste ho našli. Navíc v době pandemie covidu jde o bezpečný způsob přepravy, kdy se nemusíte tísnit s dalšími cestujícími v tramvaji či autobusu. Zároveň jde o ekologický způsob přepravy. Zkuste tedy vyměnit auto za elektrokoloběžku, zejména pokud se pohybujete ve městě. Dobře ale poslouží i v přírodě.

U našich sousedů i v dalších zemích lze běžně elektrokoloběžky vídat. Na tento způsob přepravy si už dávno zvykli například v Německu. K nedávnému testu elektrokoloběžek přiměl prestižní německý autoklub ADAC fakt, že každý třetí Němec zvažuje koupi elektrokoloběžky, aby nemusel jezdit hromadnou dopravou. Pandemické období tento trend ještě umocňuje. Mimochodem test vyhrál model MAX G30 od společnosti Segway-Ninebot, který porazil i výrobky podstatně dražší.

MAX G30
Řada koloběžek vás zaujme elegantním designem, ty dětské zase živými barvami. Nejde tedy jen o praktický dopravní prostředek, ale o integrální součást uživatele, jemuž podtrhuje osobitost.

Elektrokoloběžky se v posledních letech technologicky proměnily. Fungují spolehlivě a nabízí perfektní zážitek z jízdy. Při cestování se ekonomicky vyplatí. Nejsou s ní také spojeny další náklady, jako je pojištění nebo zimní gumy a vyřeší problém s parkováním. Důležitá je při výběru mobilita, skladnost a výdrž baterie. Konstrukce celé elektrokoloběžky je podřízena způsobu, ke kterému je určen. Jak tedy elektrokoloběžku vybrat, aby co nejvíce vyhovovala vašim požadavkům a návykům?koloběžka na cestu do práce

Na cestu do práce


Pokud se přepravujete nejvíce po městě či přímo v centru, oceníte elektrokoloběžku buď na samotnou cestu z domu do místa určení, nebo od metra domů, od autobusu do kanceláře, stejně jako od parkoviště do kavárny. Pro tyto účely vybírejte lehčí koloběžku, kterou snadno převezete i v tramvaji a při výlezu z metra vás z ní nerozbolí záda. Velmi lehká koloběžka má menší baterii, čímž je lehčí a dojezd je okolo 12 km za hodinu. Do města ideální. Není problém ji naložit do auta nebo s ní popojet, aniž by překážela v tramvaji či metru. Novinka na trhu a zároveň nejlehčí koloběžka ve své třídě váží 10,5 kila a složí se sama po stisknutí jednoho tlačítka.

Možná vás zarazila dojezdová vzdálenost 12 km. Ve srovnání s jinými elektrokoloběžkami to je zdánlivě málo. Taková koloběžka je ale určena pro účelný pohyb tam, kde byste museli chodit jinak pešky. Proto není potřeba mít dlouhý dojezd. Je zároveň lehká, ovladatelná, snadno složitelná, ale i elegantní, zkrátka spolehlivě slouží.

KickscooterJaká jsou pravidla ve městě?


Pro pohyb ve městě jsou důležité dva parametry. Výkon elektropohonu nesmí překročit 250 W a rychlost 25 kilometrů za hodinu. Při jízdě se musíte vyhnout chodníkům. Parkujte u silnice, lampy nebo stromu.


Do přírody nebo na výlet


Zatímco ve městě si vystačíte s rychlostí okolo 20 kilometrů za hodinu, v místech, kde nejsou davy lidí se můžete pohybovat svobodněji a rychleji. Na delší výlet oceníte i stroje, které nabízejí dojezd až 65 kilometrů. Takovou elektrokoloběžku můžete zkombinovat i s jiným způsobem přepravy. Z města vyrazíte po železnici, po několika zastávkách vyskočíte z vlaku a užijete si jízdu s omezeným počtem lidí v okolí. Některé typy koloběžek zvládnou stoupání až 20%. Odpružené pneumatiky jsou zase odolné vůči defektu. Pohodlně tak můžete jet i na složitějších površích, aniž byste museli slevovat z komfortu jízdy. Duší každé elektrokoloběžky je motor. Pořizujete-li si elektrokoloběžku na náročnější túry, sáhněte po modelu s minimálně 500 W.

Vybíráme pro dětikoloběžky pro děti


Na trhu jsou cenově velmi přívětivé elektrické koloběžky pro děti. Vybírat můžete mezi bezpečnými jízdními režimy s nejvyšší rychlostí až 14 km za hodinu a dojezdem 10 kilometrů. Tento typ je ideální pro začátečníky a mladší děti. Vzhledem k tomu, že každé dítě má jiný reflex při brždění, v nabídce jsou i koloběžky se třemi typy samostatných brzd. Elektrokoloběžky vynikají také lehkostí a vysokou odolností. Aby byl pro děti zážitek z jízdy ještě pohodlnější, hledejte koloběžku s pružinovým tlumičem, který dokáže účinně absorbovat nerovnosti na cestách. Elektrické koloběžce nesmí chybět reflexní odrazky.

Je jízda bezpečná?


Jízda na koloběžce bude tak bezpečná, jak se k bezpečnosti postavíte vy sami. Pokud riskujete, nedodržujete předpisy, jízda se vám může velmi nevyplatit. Koloběžky jsou opatřeny bezpečnostními prvky, světly, reflexními odrazkami, ale nebezpečí může významně odrazit váš přístup a pozornost věnovaná provozu.

Pokud vybíráte parťáka na cestu, hledejte u spolehlivých prodejců, kteří nabízejí i servis. Na trhu se stále ještě objevují výrobky, které nelze nijak servisovat a když potřebujete i jen drobnou opravu, není kde a můžete je rovnou vyhodit. Obvykle jde o podezřele levné elektrokoloběžky.

Koloběžkou ku zdraví?


Možná si klepete na čelo, že jízdou na elektrické koloběžce nijak neprospíváte tělu, ale není to tak. I na elektrokoloběžce zapojujete svaly, stání vyžaduje zapojení stabilizačního systému těla, zejména v oblasti zad, ramen a nohou.





Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Stylová jízda: s elektrokoloběžkou do města i do přírody:

Stylová jízda: s elektrokoloběžkou do města i do přírody
Stylová jízda: s elektrokoloběžkou do města i do přírody
Stylová jízda: s elektrokoloběžkou do města i do přírody
Stylová jízda: s elektrokoloběžkou do města i do přírody
Stylová jízda: s elektrokoloběžkou do města i do přírody
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !