Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Superšéf Zdeněk Pohlreich se chystá do Plzně

28. 02. 2020 | Televizní tipy
Potřebujete předělat nejen koncept, ale i vzhled restaurace? Stačí jeden jediný den a pod dohledem Superšéfa máte vše! Sledujte další díl pořadu Superšéf už 28. 2. ve 20.15 na televizi Prima. A čas běží…

Zdeňka tentokrát pod maskou dědy nepoznají nejen diváci, ale ani jeho „vlastní“, pro pořad mu přidělená dcera. Společně s jejími kamarádkami se vydají na oběd do Pizzerie & Restaurant Mikulášská. A i když na první pohled Superšéf kvituje, že to vypadá, jako by vlastně ani nebylo co napravovat, na ten druhý se na povrch začnou drát podivuhodné věci.

Superšéf Zdeněk Pohlreich se chystá do PlzněJde vysloveně o rodinný podnik, jenže tatínka jeho provozování už tak moc nebaví. Pro jistotu se věnuje jinému byznysu. Z podniku odešla také manželka Albína, a věnují se mu už jen děti. Sice téměř dospělé, ale nedostudované a bez zkušeností. Ovšem k věci: Petr je majitelem plzeňské Pizzerie & Restaurant Mikulášská, v kuchyni vaří jeho syn Michal a na place obsluhuje dcera Kristýna. Maminka Albína dříve restauraci provozovala, nyní vše sleduje jen zpovzdálí.

Celou restauraci má na starosti mladý šéfkuchař a provozní Petr. Jejich dalších 24 hodin by mohla být taková rodinná idylka, to by je ale nesměl tajně navštívit Zdeněk Pohlreich. V Superšéfovi se schyluje k nekompromisním 24 hodinám rodinného dramatu. Přesto bylo patrné, že je slabý personál, obsluha vázne. V kuchyni se dějí věci, které na profesionální plac zkrátka nepatří, a další nepravosti.

Zdeněk vysvětluje: „Plzeňská proměna byla náročná, protože nikdo vlastně netušil, jak na ni.“ Přesto ale hned zjistil, že mají v restauraci kuchaře, který nezvládne cibulové kroužky, a kritizoval také zvláštní skladbu personálu. „Existuje představa, že když je někdo mladej, bude to dělat lépe než ti starší, ale v kuchyni to tak prostě není.“

Na jídelním lístku Superšéf objeví pizzu paolo, což dešifruje jako pollo. „Chtějí být světoví, a takhle to dopadá.“ Následně personál vyslovuje špatně název kávy, italského předkrmu bruschetta a dělá další chyby, které vysloveně tahají za uši. Superšéf to kritizuje: „Každý by se měl samozřejmě naučit názvy jídel, která prodává. Tohle je trapný.“ Kromě toho se diváci dozví, že žaludek Superšéfovi hraje árii z opery Žral bych, což je signálem, že ani tempo obsluhujícího personálu není nijak závratné… Jeho první doporučení směrem k majiteli tedy následně znělo: „Udělejte si hospodu, ze které nebudeš muset utíkat. Před sebou se totiž stejně nikdy neschováš.“

Důležitým úkolem je zjistit v naprostém utajení veškeré informace o provozovně a následně se skutečnostmi seznámit i hlavní aktéry. Naučit kuchaře jinému přístupu k vaření. Což probíhá pod taktovkou Zdeňka Pohlreicha v pojízdné kuchyni pořadu Superšéf a dochází k restartu nefunkčního konceptu celé restaurace. Rychle, bez zbytečných prostojů. Čas totiž pořád běží. Zdali podnik po tomto zásahu přežije, či ne, je ovšem otázkou motivace, nadšení a práce každého jednotlivce působícího v provozovně. Celý tým je totiž jen tak silný, jak silný je jeho nejslabší článek.

Další díl pořadu pořadu Superšéf – 24 hodin do pekla a zpět sledujte v pátek 28.2.2020 od 20:15 na Primě.



Zdroj, foto: Prima
Vendula Flassig Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !