Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Svěrákovi natáčejí novou komedii Betlémské světlo

4. 05. 2021 | Filmové novinky
Den po svých narozeninách začal Zdeněk Svěrák natáčet film Betlémské světlo, ve kterém si zahraje hlavní roli. Režisér Jan Svěrák obsadil do dalších rolí Danielu Kolářovou, Terezu Rambu, Vojtěcha Kotka a Vladimíra Javorského.

„Film bude o hledání životní harmonie, o hranici mezi vyrovnaností a rezignací, a tohle těžké téma rozptylujeme humorem, stylizací a velkou nadsázkou,“ vysvětluje režisér Jan Svěrák. Scénář vychází z knižních bestsellerů Povídky a Nové Povídky Zdeňka Svěráka a je vyprávěný jako příběh o spisovateli, jemuž do běžného života vstupují postavy z vlastních povídek.

„Hraju spisovatele Šejnohu“, prozradil autor předlohy Zdeněk Svěrák. „Ten člověk jako by mi vypadl z oka. Je jen o něco komičtější, než jsem já.“

Betlémské světloO specifickou vizualitu filmu Betlémské světlo se postará držitel osmi Českých lvů a dalších pěti nominací – fenomenální kameraman Vladimír Smutný, který spolupracoval se Svěráky už na Koljovi před 25 lety a stejně tak oceňovaný architekt Jan Vlasák a kostýmní návrhářka Simona Rybáková. Střihu celého filmu se poprvé ujme pokračovatel rodinné tradice, syn režiséra a vnuk hlavního představitele, střihač František Svěrák.

Hlavní postavy filmu Betlémské světlo ztvární kromě Zdeňka Svěráka Daniela Kolářová, Vojta Kotek a Tereza Ramba. V dalších rolích se diváci mohou těšit na Ondřeje Vetchého, dánskou herečku Patricii Schumann či Jitku Čvančarovou.  Snímek Betlémské světlo se bude natáčet od konce března do května především v Praze.


Premiéru filmu Betlémské světlo tvůrci plánují v dubnu roku 2022 a do kin jej uvede společnost Bioscop. Koproducentem filmu je Česká televize.


Zdroj, foto: Bioscop


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Svěrákovi natáčejí novou komedii Betlémské světlo:

Svěrákovi natáčejí novou komedii Betlémské světlo
Svěrákovi natáčejí novou komedii Betlémské světlo
Svěrákovi natáčejí novou komedii Betlémské světlo
Svěrákovi natáčejí novou komedii Betlémské světlo
Svěrákovi natáčejí novou komedii Betlémské světlo
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !