Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Světový den chleba – pečte chleba a vyhrajte mouku Pernerku

20. 10. 2020 | Novinky
-Komerční sdělení-

16. říjen je světový den chleba, který vyhlásila Mezinárodní unie pekařů a cukrářů. A také den, kdy startuje naše velká pekařská soutěž. Pokud chcete vyhrát mouku Pernerku na roční pečení za 5 tisíc, máte právě teď velkou příležitost. Stačí upéct chleba a s jeho fotografií se přihlásit do naší soutěže.


Chleba si jako základní lidská potravina svátek rozhodně zaslouží – každoročně se ho na světě spotřebují stovky milionů tun. V tuzemsku ho ročně každý z nás spořádá přes 40 kilogramů a také domácí pečení chleba si získává v posledních letech stále větší oblibu. Mezi chleby s nejdelší tradicí pečení patří ty ze žitné mouky a kvasu. Důvod je jednoduchý - žitný chleba (a žitné pečivo obecně), je přínosem pro naše zdraví.

Proč bychom měli častěji používat žitnou mouku

mouka PernerkaZdroj: pernerka.cz

Žito je všeobecně považováno za zdraví prospěšnou obilovinu, jejíž konzumace je v českých zemích tradičně spjata s výrobou kvasového žitného chleba, i když má v dnešní době na českém trhu největší zastoupení mouka pšeničná.

Není ale třeba věšet hlavu, v dnešní době je už známa celá řada pozitivních vlivů konzumace žita na zdraví, které jsou opřeny o velké množství vědeckých studií. Tyto studie žitnou mouku a látky v ní obsažené s trochou nadsázky „opěvují“. Trendy ve zdravé výživě související s konzumací obilovin sledují i ve Mlýně Perner, který je významným producentem mouk na českém trhu. “Ve Mlýně Perner přirozeně sledujeme a spolupracujeme s celou řadou partnerů, mezi něž patří například i Vysoká škola chemicko-technologická. Nebojíme se proto investovat nemalé peníze do inovativních technologií, které nám umožní zvýšit výživovou hodnotu mouk. Díky těmto technologiím můžeme našim zákazníkům nabídnout celou řadu produktů se zdraví prospěšnými vlastnostmi, které vycházejí z tradiční české výroby. Tam patří i celozrnná žitná Pernerka,” říká Daniel Perner, jednatel společnosti.

soutěž v pečení chleba s Pernerkou Zdroj: pernerka.cz

Žito a žitná vláknina


Hlavní předností celozrnné žitné mouky je ve srovnání s hladkou pšeničnou moukou vysoký obsah vlákniny, která u celozrnné žitné Pernerky dosahuje hodnot okolo 16 %. Díky tomu mají žitné produkty nízký glykemický index. To znamená, že po jídle nebudete mít brzy hlad, a jejich konzumace navíc působí preventivně proti cukrovce 2. typu. Vláknina taktéž přispívá k udržení normální hladiny cholesterolu v krvi. Evropská komise také schválila zdravotní tvrzení, které říká, že žitná vláknina v dostatečném množství přispívá k normální činnosti střev. Některé složky vlákniny se totiž chovají jako prebiotika, což jsou látky, které slouží jako potrava pro střevní mikroflóru.

A co si z toho tedy jako spotřebitel vzít?

Doplnit do jídelníčku výrobky z celozrnné žitné Pernerky. Pokud ale chcete plně využít všech pozitivních vlastností žita, důležitá je PRAVIDELNÁ KONZUMACE. Jednotvárnosti se ale bát nemusíte, z žitné mouky se totiž dá péct mnohem více než jen chleba nebo rohlíky. Můžete z ní upéct i skvělý medovník. Více se o žitné celozrnné Pernerce dozvíte zde, další zajímavé recepty nejen ze žitné Pernerky najdete na našem webu tady. Recept na skvělý žitný kvasový chleba najdete tady.

soutěž v pečení chleba s PernerkouZdroj: pernerka.cz

Soutěžte s Pernerkou v pečení chleba:


Pokud rádi soutěžíte a chcete se stát jedním z deseti výherců naší soutěže, přihlašte se. Je to snadné. Upečte váš chleba,  vyfoťte nám ho společně s obalem Pernerky a přidejte recept. Do soutěže se můžete se přihlásit se všemi chleby, které upečete. Takže kdo napeče víc chlebů, zvyšuje svoji šanci na výhru.
Registrace do soutěže najdete zde.

Soutěž začíná 16.10.2020 a konec je 31.12.2020




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Světový den chleba – pečte chleba a vyhrajte mouku Pernerku:

Světový den chleba – pečte chleba a vyhrajte mouku Pernerku
Světový den chleba – pečte chleba a vyhrajte mouku Pernerku
Světový den chleba – pečte chleba a vyhrajte mouku Pernerku
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Nepovedlo se mi chytit.
Obrázek uživatelky
profil
Díky,našla....
Obrázek uživatelky
profil
no jestli už si ten puclík otevřela, tak ho ještě najdeš v historii
Obrázek uživatelky
profil
Chytila jen 2x
Obrázek uživatelky
profil
18. 10. 2020 17:59 Sebrán "Šperky" za 20 bodů
18. 10. 2020 17:54 Sebrán "Šperky" za 20 bodů
18. 10. 2020 17:49 Sebrán "Šperky" za 20 bodů
18. 10. 2020 17:45 Sebrán "Šperky" za 20 bodů
18. 10. 2020 17:41
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles