Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tipy, jak se hýbat doma s dětmi, když je venku ošklivo

28. 11. 2016 | Cvičení
Zabavit děti, aby celý den jenom neproseděly u televize a nezlobily, ale také se hýbaly a bavilo je to, není jednoduché. Máme pro vás tipy, díky kterým to příště zvládnete levou zadní.

Schovka
Jedna z nejoblíbenějších her, která se dá hrát i doma a nachodíte při ní spoustu kroků. Co takhle schovat se za závěs do sprchového koutu? Nebo čekat, jestli vás někdo objeví za prádelním košem? Jeden stojí za pikolou a všichni ostatní si musí najít dokonalý úkryt. Schválně, jak dlouho v něm vydržíte, než vás odhalí!

Schovávačka po bytě
Jestliže bydlíte v malém bytě a schovka není nic moc, schovávejte věci. Třeba hrací karty. Nebo nastříhané barevné papírky. Pravidlo je, že každá musí být aspoň kouskem vidět, aby nebylo potřeba otevírat skříně ani šuplíky. Na povel všichni začnou hledat. A kdo najde nejvíc, ten má právo vymyslet důmyslné skrýše příště.  

Tipy, jak se hýbat doma s dětmi, když je venku ošklivoPohybové básničky
Básničky s napodobováním se nikdy neomrzí. Řeč, pohyb a rytmus jsou v nich propojené, takže rozvíjejí děti po všech stránkách. Menším můžete s pohyby rukou a nohou pomoct, větší nechte, aby po vás opakovaly a pak básničky říkaly samy.

Molitanové míčky

Má doma spousta lidí, protože se perfektně hodí k míčkování, rehabilitaci i na různé hry. Jejich obrovská výhoda je, že doma nic neponičí a hra s nimi je nehlučná a bezpečná. Můžete je s dětmi házet o volnou zeď a chytat nebo vytáhněte z útrob skříně lehkou raketu a soutěžte, kdo vydrží pinkat jen tak do vzduchu a udržet míček na raketě co nejdéle.

Štafle do obýváku
Štafle má doma kdekdo, stačí je za deštivého dne šoupnout třeba do obývacího pokoje, kde je trochu místa. Už dvouleté dítě si s nimi užije neuvěřitelné radosti. Podle věku dětí vymýšlejte různé soutěže: kdo vyleze první dva schůdky, kdo se dostane až na špičku, kdo se nebude bát až úplně nahoru a třeba se dotkne stropu? Nebo bude vítěz, kdo úspěšně přeleze na druhou stranu? Pokud se vám štafle zdají moc vysoké, zkuste malý dvojstupínek. Malé děti ho mohou přelézat po čtyřech.

Bunkr pod stolem
Kdo by nemiloval ten pocit ukrýt se za deštivého dne v pořádném bunkru? Nechte děti postavit ho třeba pod kuchyňským stolem. Mohou snášet deky, polštáře, spacáky, využít se dají také velké koupelnové osušky. A až budou mít hotovo, pomozte jim v bunkru vybudovat hezký pelíšek a nechte je v něm odpočívat. Když jim k tomu pustíte třeba audiopohádku, budou blažené.
    
Písmenková pětiminutovka
Kolik věcí ve vaší domácnosti začíná na písmenko L a jsou tak lehké, že se dají shromáždit na postel v ložnici? Lžíce, láhev na vodu, lis na česnek … no schválně! „Nastavte budíka na pět minut a nechte děti, ať přemýšlejí a běhají s nápady do vaší ložnice. Po pěti minutách se sčítá, odměňuje a také se věci vracejí na své místo.
 
Zdroj: Juklik.cz, Monkeys Gym,
Ceskosehybe.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !