Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tradice zamilovaných aneb svatý Valentýn

13. 02. 2021 | Svátky
-Komerční sdělení-

Svátek zamilovaných otevírá srdce a vnáší do života radost. Kde se tu Valentýn vlastně vzal?

Traduje se několik legend, které vypráví příběh o patronu všech zamilovaných - Valentýnovi. První z nich líčí Valentýna jako kněze, který ve 3. století tajně oddával páry, které se chtěly vzít. Tehdejší římský císař si přál mít muže připravené k válce, nikoli k lásce. Za svou činnost byl Valentýn později popraven a o mnoho let později prohlášen za svatého.

Další pověst zmiňuje římský svátek Lupercalia. V předvečer tohoto svátku jara byly do urny lásky vloženy lístečky se jmény dívek. Každý mladý muž si vylosoval jméno jedné ze slečen. S tou pak měl v dalším roce důvěrný vztah, který bylo možné protáhnout na neurčito.

Evropský, nikoli americký svátek


Kořeny tohoto svátku jsou evropské. Vůbec první valentýnské psaníčko zaslal v 15. století vévoda Orleánský, který byl po bitvě s Francouzi vězněn v Toweru. Milostný dopis je dodnes k vidění v londýnském muzeu.

Tradice zamilovaných aneb svatý ValentýnMasově se oslavy Valentýna rozmohly v 18. století. Milostné vzkazy se rozesílaly po Evropě i Americe. Ke vzkazům se časem přidaly drobné dárky a pozornosti.

Proč si nezpestřit únorovou šeď oslavou svátku zamilovaných? Ušetřete Amorovi práci alespoň na Valentýna a podívejte se, jaké kytice by mohly potěšit tu, na které vám záleží!

Při pohledu na valentýnskou kytici si vaše milá připomene nádherné momenty, které jste spolu prožili a které vás teprve čekají. S výběrem valentýnských květin vám ve Fleurop nejen rádi poradíme, ale rovnou vám je přivezeme!


Valentýnská kytice podle vašich představ


Svěží tulipány

Tulipány, čím dál oblíbenější poslové dobrých zpráv a láskyplných vzkazů. Na oslavu svátku zamilovaných jsou tulipány skvělou volbou, se kterou nemůžete šlápnout vedle.

Romantické růže

Růže dokážou promluvit přímo k srdci vaší milované. Rudé růže vyjádří lásku a vášeň, růžové říkají hravě “mám Tě rád” a bílé zase sdělují, jak moc vám na obdarované záleží. Žluté a oranžové barvy komunikují radost z možnosti společně sdílet život.

Valentýnské květinové krabičky
Flower BOX
Stylové, úhledné a nápadité - všechny tyto přívlastky vystihují květinové krabičky od Fleurop. Květiny aranžované do elegantního flowerboxu vydrží dlouho čerstvé.


Objednejte kytici včas


Zajistěte si valentýnskou kytici s předstihem, v den Valentýna, už nemusí být všechny druhy dostupné. Kytici rádi dovezeme kamkoliv si budete přát, ať už vám nebo přímo vaší milované.


Přejeme krásnou oslavu svátku zamilovaných!





Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !