Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Trendy obklady a dlažby do koupelny pro rok 2023

13. 02. 2023 | Moderní bydlení
-Komerční sdělení-

Milé dámy, uvažujete o nové koupelně? Přinášíme vám spoustu inspirace ze světových veletrhů a tipy, jak si můžete zařídit stylovou koupelnu snů pro celou rodinu. Hitem roku 2023 jsou například barevné obklady, keramické imitace kovu či travertinu. Moderním koupelnám vládnou zejména větší formáty obkladů a dlažby, které nejenže vypadají v prostoru koupelny naprosto fantasticky, ale také jsou praktické na údržbu.

Trendy pro koupelny udávají především veletrhy světového významu, které se každoročně konají v Itálii, v Turecku nebo ve Španělsku. Nemusíte mít však obavy, že trendy koupelna bude módním výstřelkem. Novinky se každoročně tak trochu opakují. Vznikají nejen zcela nové kolekce, ale také původní série obkladů a dlažeb jsou častokrát pouze doplněny o nové rozměry či barvy. Trendové koupelny jsou proto nadčasové.

MB Keramika
















Stylový koupelnový obklad a dlažba Brush má různé barvy a vzory.



Barvy zlepší náladu a budou se líbit i dětem


Líbí se vám barvy v interiéru? Tak to vás nejspíš chytnou za srdce také moderní barevné obklady. Pastelové barvy jako jsou růžová, žlutá, modrá, zelená nebo červená, každou koupelnu doslova rozzáří a dodají jí hravost a šmrnc. Barvy mají velký vliv na psychiku člověka, v pestrobarevných koupelnách se dobře cítí i děti. Věděli jste například, že modrá barva zklidňuje a pomáhá zvýšit koncentraci a růžová napomáhá zjemňovat negativní emoce?

MB Keramika

















Kolekce keramických obkladů a dlažby Colovers má různé barvy, včetně modré.



Výhodou barevných koupelnových kolekcí je to, že zahrnují výrazné i neutrální barvy, povrchy lesk i mat, a také keramické dekory s květinovými či geometrickými vzory. Možnosti kombinování jsou pak takřka nekonečné. Koupelna tak bude připomínat puzzle, kde je sice každý kousek jiný, ale jeden do druhého skvěle zapadá.

MB Keramika





















Moderní barevné obklady vyniknou nejen v koupelně, ale také třeba v ložnici. Na fotografii je obklad Pastelli.



TIP: Chcete, aby vaše trendy koupelna vypadala tak, jako by vám ji navrhl špičkový designér? Pak modré, červené či zelené kachličky nebo vzorované dekory, zkrátka jakoukoliv výraznější barvu, použijte jen jako doplněk do těch částí koupelny, které chcete ozvláštnit. Třeba za umyvadlo, vanu či do sprchového koutu. Pro ostatní plochy v koupelně je pak lepší zvolit neutrální barvy, jako je bílá, šedá či béžová.

MB Keramika
















Součástí koupelnových obkladů a dlažby Watercolor jsou také keramické dekory s geometrickými vzory.



Máte rádi přírodní motivy, a zároveň preferujete odvážná řešení? Tak to by vás mohly oslnit stylové obklady do koupelny v designu palmových listů či květin. Vaše koupelna tak může celoročně připomínat rozkvetlou louku, i když bude venku zima a sychravo.

Tyto obklady navíc vypadají jako opravdové fototapety. Ve srovnání s klasickými fototapetami jsou však mnohem vhodnější do koupelny, protože jim neškodí vlhkost a snadno se čistí.

MB Keramika
















Originální obklady v designu palmových listů či květin. Nezapomínejte také na trendy vybavení, jako je koupelnový nábytek, zrcadlo, vana či vodovodní baterie.



TIP: Chtěli byste trendy koupelnu? Hledáte inspiraci pro vaši koupelnu? Potřebujete poradit s kombinováním barev? Specialisté koupelnového studia M.B.KERAMIKA každoročně osobně navštěvují světové veletrhy a spoustu nových trendy produktů pak pro vás zařazují do sortimentu. Napište jim na online chat. Obratem vám pošlou další fotky či videa z veletrhů, anebo navrhnou stylovou koupelnu přesně dle vašich představ.

MB Keramika
















Modrý koupelnový obklad Brush a floristické a geometrické dekory dokonale ladí s hnědou dlažbou v imitaci dřeva.




Design kovu se často libí také mužům


Koupelny v designu kovů jsou pro svůj syrový vzhled oblíbené také mezi muži. Líbí se vám minimalistický styl koupelen a střídmá barevnost? Anebo chcete designem koupelny potěšit také svého partnera? Pak můžete zvolit právě kovový vzhled.

Keramické imitace kovu mohou mít pokaždé jiný design - každá kolekce obsahuje různé barvy, rozměry a povrchy, jako třeba lesk či mat. Některé dlaždice mají reliéfní povrch, nebo na nich také může být vyobrazena koroze kovů.
 
MB Keramika






















Moderní kovový design ve stylové koupelně v roce 2023



Preferujete extravagantní styl? Tak to by vám mohly padnout do oka obklady v designu kovu se zrcadlovými odlesky, ve kterých budete vidět váš odraz. Právě tyto obklady jsou žhavou novinkou roku 2023.
 
MB Keramika


























Keramické imitace kovu se zrcadlovými a zlatými odlesky jsou dalším trendem roku 2023.


Společný jmenovatel trendy koupelen? Velký formát


Trendy jednoznačně nahrávají velkým formátům obkladů a dlažby do koupelny. Takřka v každé kolekci koupelnových novinek – ať už zvolíte barevné obklady, design kovu, kamene, mramoru či jiný vzhled, se objevuje i velký formát. Ve stylových koupelnách tak najdeme rozměry jako jsou 60x120 cm, 33x100 cm, 90x270 cm a mnohé další.

MB Keramika



















Novinky z veletrhu CERSAIE v italské Bologni – velkoformátové imitace mramorů v různých designech a barvách.



Proč je velký formát v koupelnách tolik oblíbený?


    • na velkém formátu lépe vynikne určitý design – struktura kamene, mramoru či motivy velkých palmových listů…
    • velký formát = méně spár = snadnější údržba
    • velký rozměr je vhodný i do menších koupelen, které opticky zvětšuje

Zkušený prodejce vám rád doporučí velkoformátové obklady do koupelny, které budou mít ideální rozměr pro vaši koupelnu. Doporučí vám také vybavení – umyvadlo, vodovodní baterie, vany či sprchové kouty a další doplňky, které budou ladit s celkovým stylem koupelny.

MB Keramika





















Další novinka roku 2023 – moderní keramické dlaždice Astrum v imitaci travertinu jsou k dostání také ve velkých formátech, jako třeba 60x120cm nebo 120x120 cm.





Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
My máme hnědou dlažbu, šedé obklady a bílý koupelnový nábytek z https://www.aplomo-koupelny.cz/nabytek-do-koupelny/ a jsem spokojená jak se nám to podařilo barevně sladit Smajlík . Základ pro mě byl ten, abychom měli v celém domě stejnou dlažbu a to se mi splnilo, tak jsme se od toho pak posouvali dál Smajlík .
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Ono je super sledovat jaký jsou hity aktuálního roku, jenže ta koupelna se nebude každoročně předělávat, aby odpovídala nejaktuálnějším trendům, takže třeba my když jsme rekonstruovali koupelnu, tak jsme řešili hlavně to, aby se nám v ní příjemně relaxovalo a aby byla co nejjednodušší na úklid. Docela zajímavý věci jsem se dočetla i tady https://institutzdravehobydleni.cz/zdrava-koupelna-zdrave-bydleni/rekonstrukce-koupelny-tipy-jak-zabranit-chybam/ ze kterých se dá vycházet, když se dělá nová koupelna, aby se proměna vydařila.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles