Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tři tipy, jak se vyhnout alergenům v domácnosti

10. 09. 2021 | Moderní bydlení
-Komerční sdělení-

Ucpaný nos, kýchání nebo otoky kolem očí. Podle statistik každý třetí Čech trpí nějakou alergií a velké množství alergenů se ukrývá i v našich domácnostech. Kvalitu vzduchu v našich domácnostech přitom často podceňujeme, protože koktejl škodlivin není vidět. V průměru se ale každý z nás nadechne 16x za minutu a více než 8 milionkrát za rok. Na rozdíl od venkovního prostředí si doma naštěstí můžeme k čistšímu vzduch pomoct a ulevit si tak od alergických reakcí.

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na alergen – nejčastěji pyl, srst domácích zvířat, roztoče a plísně. Nejlepší strategií v boji proti alergickým reakcím je vyhýbat se spouštěčům alergie. Což je poměrně náročné ve venkovním prostředí, v domácnosti ale můžeme tyto spouštěče výrazně eliminovat. Vyzkoušejte následující tipy.

čstička vzduchu LeitzPořiďte si čističku vzduchu


Vzduchem se šíří nejen alergeny, ale i bakterie, viry a pachy. Zajímavým řešením tohoto problému je koupě čističky vzduchu. Klíčem k zachycení nežádoucích vzdušných částic je filtrační systém, kupující by si tedy měl dát pozor na to, jaký typ čističky kupuje, jaké filtry (např. HEPA) čistička obsahuje a jaké jsou požadavky na jejich výměnu či čištění. Zajímavým řešením je například čistička Leitz TruSens s externím senzorem. Ten si umístíte, kam potřebujete a senzor pak kontroluje vzduch v místnosti. Zároveň na displeji vždy vidíte, jaká je aktuálně u vás doma kvalita vzduchu. Systém více směrné distribuce pak zajistí čistý vzduch v celé místnosti. Vhodnost pro alergiky dokazuje i to, že tato čistička získala certifikaci Evropského střediska pro výzkum alergií (ECARF). A nemusíte se bát toho, že by vám „hyzdila“ obývák – design čističky byl oceněn prestižní Red Dot Design Award.

Pravidelně uklízejte a pozor na textilie


Věděli jste, že alergie na prach je mýtus? Samotný prach totiž alergickou reakci nezpůsobuje. Prachové částice ale pomáhají přenášet skutečné alergeny vzduchem, úklidu se tedy nevyhnete. Utírání prachu, vysávání a vytírání podlahy nejsou zrovna nejoblíbenější činnosti, pro spokojený život alergiků jsou ale nezbytné. Jak již bylo řečeno, alergeny poletují vzduchem a rády se zachytávají zejména na bytovém textilu. Je proto dobré zbavit se doma vysokovlasých koberců, textilních závěsů nebo dekoračních polštářků. Pokud jde o ložnici, můžete ji vybavit speciálním ložním prádlem určeným pro alergiky, které nepřeje množení roztočů.
Leitz

Pozor na mazlíčky


Zvířecí mazlíček, resp. jeho alergeny budou uvnitř domu cirkulovat bez ohledu na to, v jaké místnosti zvíře je nebo může být. I když zvíře do určité místnosti nesmí, jeho chlupy a alergeny tam zanesou lidé a přirozená cirkulace vzduchu. Projevy alergie zmírní léky, antihistaminika, příčinu to ale nevyřeší. A vzdát se zvířecího přítele není většinou to, co bychom chtěli. Lidé raději trpělivě snášejí projevy alergie. Pomoc si opět můžete čističkou vzduchu vybavenou speciálními filtry. Např. čistička vzduchu Leitz TruSens díky 360stupňové filtraci nejen zachytí a zničí běžné znečišťující látky a pachy z celé místnosti, ale v kombinaci se speciálním filtrem na zvířecí alergeny odstraní z místnosti také „vzdušné stopy“ vašeho mazlíčka, které nevidíte, ale cítíte.





Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Tři tipy, jak se vyhnout alergenům v domácnosti:

Tři tipy, jak se vyhnout alergenům v domácnosti
Tři tipy, jak se vyhnout alergenům v domácnosti
Tři tipy, jak se vyhnout alergenům v domácnosti
Tři tipy, jak se vyhnout alergenům v domácnosti
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
8x + šperky
Obrázek uživatelky
profil
7. hurá
Obrázek uživatelky
profil
Šestá Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
6.
Obrázek uživatelky
profil
5.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles