Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Udělejte si v tom systém aneb co všechno by měl zahrnovat předvánoční úklid

6. 12. 2015 | Domácnost
Vánoce jsou sice označovány za svátky pohody a klidu, ale když vezmeme v úvahu kolik povinností v tomto období máme, tak se o klidu a pohodě příliš hovořit nedá. Musíme nakoupit vánoční dárky, napéct cukroví, sehnat vánoční stromeček, nachystat vánoční dekorace, koupit kapra.

A tím to zdaleka nekončí. Obecně nejméně oblíbenou a nejvíce časově náročnou činností představuje pro nejednu hospodyni velký předvánoční úklid. Jak si ho ale usnadnit a díky tomu získat čas na jiné a mnohem příjemnější věci? V prvé řadě je důležité mít v úklidu systém a postupovat hezky popořadě. A nebo si můžete některé úkony usnadnit za pomoci chytrých přístrojů a mezitím se věnovat jiné práci. Podívejte se na náš seznam spolu s tipy, které vám ulehčí přípravy na nejkrásnější svátky v roce.

Vezměte to pěkně od základu

Je zvykem, že každý rok na jaře a před Vánocemi dělá skoro každá žena v domácnosti důkladný úklid. Nejvíce času vám zřejmě zabere úklid kuchyně, proto se do ní pusťte jako první. Ke konci už byste na ni neměla zřejmě tolik energie. V kuchyni nezapomeňte hlavně na lednici, ta bývá semeništěm bakterií. Lednici vypojte ze zásuvky, abyste zbytečně neplýtvala energií. Na čistění vnitřního prostoru lednice můžete použít teplou vodu s čistícím prostředkem, nebo vodu s octem. Nečistot zbavte také vaši mikrovlnou troubu.

Náš tip: Nakrájejte citron na plátky, vložte jej do misky s vodou a v mikrovlnné troubě nechte chvilku ohřát. Nečistoty pak odstraníte mnohem snáz.

Udělejte si v tom systém aneb co všechno by měl zahrnovat předvánoční úklidPředsíň mnohé napoví

Předsíň bude pravděpodobně prvním místem, které návštěva při příchodu k vám domů uvidí. Proto z věšáků a polic sundejte vše, co dlouhodobě nenosíte a co působí rušivým a neuspořádaným dojmem. Tyto věci uložte do skříně. Z botníku vyndejte letní obuv, umyjte ji a ukliďte. Ošlapané letní boty zaneste do opravny. Příští léto oceníte, že je budete mít připravené v plné parádě.

Koupelna s toaletou jsou vizitkou

Při velkém úklidu se většinou pustíte i do vymývání regálů, berte to jako příležitost protřídit veškerou kosmetiku. Budete překvapená, kolik volného místa se v koupelně objeví, když se zbavíte věcí, které stejně dlouhodobě nepoužíváte. Vyhazovat je nemusíte. Darujte je někomu, kdo je s radostí upotřebí.

Vše musí být nablýskané

V obývacím pokoji vám asi dají nejvíce zabrat koberce, závěsy či čištění sedačky. Závěsy vyperte, na sedačku použijte ty správné prostředky a s kobercem si poradí profesionální zametač.
Náš tip: Pokud máte v obývacím pokoji ve skříňkách vystavené sklo a porcelán, tak jej jednoduše dejte do myčky. Budete se divit, jak po vyndání z myčky prokoukne.

Postelové království

Zde mimo běžného úklidu nezapomeňte na matrace, pokud máte snímatelné potahy, neváhejte s nimi navštívit čistírnu, kde je zaručeně zbaví roztočů.

Práce pro robota

Mytí oken je strašákem nejedné ženy a patří mezi nejméně populární činnosti v domácnosti. I když při mytí oken postupujete klasickým způsobem, tak s výsledkem jste jen málokdy spokojená. Skvělou pomůckou, která si poradí i s těžce dostupnými místy je robotický vysavač nebo elektrický čistič oken. Vězte, že ušetříte mnoho času a s výsledným efektem budete nad míru spokojená.  Naopak s podlahou si poradí robotické vysavače. Po místnosti se orientují pomocí infračervených a dotykových sensorů, takže nenarážejí do nábytku a zdí a dokáží se vyhnout nejrůznějším překážkám. Kvalitnější robotický vysavač dnes umí vysávat z různých druhů hladkých povrchů. Navíc se jedná o přístroj, který je velmi nenáročný na údržbu. Na závěr podlahu nezapomeňte vytřít kvalitním mopem tak, aby zářila čistotou.

Dokonale čistých oken beze skvrn docílíte také s pomocí inovativního elektrického čističe oken. Čistič vaše okna vyčistí, vyleští a dokonce zvládne i odsát vodu. S šikovnou prodlužovací rukojetí navíc snadno dosáhnete do jakékoliv výšky a nebudete tak už potřebovat k mytí oken židli, žebřík nebo svého manžela. Překážkou už pro vás nebudou ani těžko dostupná místa a střešní okna.

Také nemáte v oblibě vysávání? Tak proč si nedopřát ten luxus, kdy stačí jen zmáčknout jedno tlačítko a o nic víc se nemusíte starat? Robotické vysavače zvládnou zcela bez problémů běžný úklid, takže po návratu z práce nebudete muset zametat nahromaděný prach. Stejně tak jsou velice užitečné, pokud máte domácí mazlíčky. Jistě vám tyto situace nejsou cizí, ráno zametete a večer na vás opět čeká velký chomáč chlupů. Tento přístroj vám v mnohém usnadní práci a vy si ho nemůžete nezamilovat.

Úklid dětského pokojenechte až na konec

Tuto místnost zařaďte na svůj seznam jako poslední. Děti si každý den hrají a pořádek se tu neudrží dlouho. Pokud bojujete s tím, že jsou hračky neustále rozházené po celém pokoji, tak pořiďte krabici, do které hračky dobře uskladníte.

Náš tip: Pokud vaše děti mají ještě plyšové hračky či jiné látkové dekorace v pokoji, jednoduše je vyperte v pračce. Jen pozor na ty, ve kterých je elektronika.
    
Zdroj, foto: Kasa.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
uklízet budu,až skoro před vánocemi,takový běžný úklid
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles