Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Údržba zahradní techniky

24. 04. 2012 | Zahrádka
Koupili jste po dlouhém vybírání zahradní traktor, motorovou pilu či křovinořez? Nejedná se o zanedbatelnou investici, a proto se o techniku snažte vzorně starat, aby vám co nejdéle vydržela jako nová. Jedná se o pár jednoduchých kroků, které ale významně prodlouží životnost vašich zahradních pomocníků.

Pokud byste údržbu zanedbali, čekají vás nákladné opravy či brzké pořízení nového stroje. Důkladná údržba tak sníží náklady na pozdější servis.
Větší pravidelnou údržbu si technika zaslouží zhruba třikrát do roka, záleží ale samozřejmě hlavně na intenzitě používání strojů. Předsezónní a posezónní servis je ale nezbytný!

Co vše je tedy nutné zvládnout, ještě než se sekačkou poprvé tento rok vyjedete na zahradu? Každá sekačka by již od podzimu měla být očištěna od zbytků zaschlé trávy, která po celoročním používání zůstane na Zahradní sekačkapodvozku. U elektrických sekaček je jinak údržba velmi jednoduchá – stačí zkontrolovat, zda je dostatečně nabroušený nůž a v pořádku přívodový kabel, případně je vyměnit.

U benzínové sekačky je předjarní údržba o trochu složitější. Zkontrolujte množství a kvalitu oleje, pokud jste jej přes zimu neprozřetelně nechali v sekačce, případně doplňte nový, podívejte se, zda má sekačka dostatečné množství benzínu, a zda není vzduchový filtr příliš znečistěný. Svíčku byste měli kontrolovat nejen před a po sezóně, ale i během ní. Pokud je svíčka příliš zanesena, vyměňte ji za novou.

Tato pravidla platí nejen pro sekačky, ale i další nástroje s motorem – například zahradní traktůrky či křovinořezy. Pravidelnou údržbu vyžadují i řetězové pily. Kromě standardní údržby je třeba čas od času řetězy nabrousit. Tuto práci ale přenechte raději odborníkům.

Zdroj, foto: OBI

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
A bez motorové pily se neobejdeme, máme opět obě Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Sekačky máme obě, elektrická je na rovný povrch a benzinová, tam, kam se nedostaneme s elektrickou.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles