Postup přípravy receptu Jablka v kabátku:
V mělké misce, rozšleháme vidličkou vejce, přidáme mléko, vanilkový cukr a přimícháme mouku. Měli bychom mít těstíčko husté asi jako na amolety. Podle potřeby zahustíme moukou, nebo rozředíme mlékem.
Jablka si oloupeme, rozčtvrtíme a vykrojíme jádřinec. Potom je nakrájíme na plátky silné asi 0,5 cm. Vhodíme do těstíčka, promícháme a lžící nabíráme a smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Ještě teplé posypeme skořicovým cukrem. Jablka v kabátku na talíři můžeme podle chuti potřít džemem a ozdobit kopečky tuhé šlehačky.
Můžeme podávat k snídaní nebo jako odpolední moučník. Jablka v kabátku jsou velmi jednoduchá na přípravu a přitom velmi chutná.