Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 19.03. 2024
Dnes má svátek Josef
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Velikonoční beránek - nejoblíbenější recepty

23. 03. 2013 | Škola vaření
Sladký velikonoční beránek se připravuje tradičně na Velikonoce a to většinou ve tvaru ležícího beránka nebo jiného zvířete. Peče se ze sladkého těsta, ve kterém se mohou nacházet sladké želatinové kousky a nebo ovoce jako například hrozinky, ale také různé oříšky. Beránka můžete polít čokoládovou nebo jinou polevou pro zvýraznění jeho sladké chuti.

Velikonoční beránek vznikl jako symbol dříve rozšířeného skopového masa, které bylo v době skončení velikonočního půstu na české jídelní tabuli velice hojné. Také je jedním z nejdůležitějších velikonočních symbolů a tradičně je také oblíbenou dekorací na Velikonoce. Beránka si můžete upéct na různé způsoby jako třeba beránek biskupský, makový, s čokoládovou polevou, s citronovou polevou, kakaový, s kokosem, tvarohový, z majonézy nebo piškotový.

Velikonoční beránek - nejoblíbenější recepty


Všechno ovoce, mandle nebo ořechy a čokoládu pokrájíme na drobno, dáme na misku, posypeme dvěma lžícemi hrubé mouky a zamícháme, aby směs při pečení nesedla na dno. Celý recept zde - Velikonoční beránek - biskupský

Ramu a tvaroh dobře utřeme s cukrem a vejci. Přidáme prosátou mouku, prášek do pečiva, sekané ořechy a citr. kůru. Formu na beránka vytřeme tukem a vysypeme moukou. Celý recept zde - Velikonoční beránek z tvarohového těsta

Žloutky smícháme s cukrem, přidáme 2 lžíce horké vody. Pomalu vmícháme hrubou mouku, citrónovou kůru a vanilkový cukr. Nakonec přidáme sníh z bílků. Celý recept zde - Velikonoční beránek z piškotového těsta

Pravý velikonoční beránek - od uživatelky Draconic
Mandle přelijeme horkou vodou, sloupneme a pokrájíme na nudličky. Rozinky propláchneme a necháme okapat. Žloutky utřeme se změklým tukem a moučkovým a vanilinovým cukrem do pěny. Celý recept zde - Pravý velikonoční beránek

Dvoubarevný velikonoční beránek - od uživatelky Hankca
Žloutky dáme do větší mísy a utřeme (šleháme) je s cukrem a máslem. Přidáme hladkou mouku a mléko a neustále mícháme. Z bílků našleháme sníh a lehce jej vmícháme do těsta. Na závěr přidáme prášek do pečiva smíchaný s krupicí. Celý recept zde - Dvoubarevný velikonoční beránek

Velikonoční beránek - můj recept

Většinou dělám beránka z piškotového těsta politého klasickou mléčnou čokoládou a už několikrát jsem dělala i kakaového s kokosem, který se u nás ujal. Právě na tento vám chci napsat můj recept.                                   
Budete tedy potřebovat asi 30 dkg hrubé mouky, 15 dkg cukru, 
12 dkg tuku, 3 vejce, 2 dcl mléka, 2-3 lžíce kakaa, 2 lžíce kokosu, 1,5 lžičky kypřícího prášku. Postup je úplně jednoduchý, ze změklého tuku nebo já používám klasické máslo, tak máslo vyšleháte s cukrem a žloutky do pěny, postupně přidáte mouku s práškem do pečiva, kakao, mléko a kokos. Na    konec lehce vmícháte sníh z bílků a nalijete do vymazané a kokosem vysypané formy a pečete asi 40 minut. Po upečení necháte částečně vychladnout, vyklopíte a pocukrujete.

Markéta - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4   5   6  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkSmajlíkU nás milují piškotové citronové těstoSmajlík a rovněž tvarohový potěšíSmajlík.Ale šikovná kuchařka upeče výborné beránky různých chutí a hlavně to ozdobení přidá na chutiSmajlíkSmajlíkKlidné velikonoční svátky všem Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkSmajlíkTaké peču tvarohového beránka s nejrůznějšími příchutěmi. Je to jistota, chutné a vláčné. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkPeču každý rok a nejvíce nám chutná tvarohový. Přidám ořechy, kakao nebo kokosSmajlík, někdy i kandované ovoce a všechny možnosti jsou dobré záleží na chuti.
Obrázek uživatelky
profil
Taky vyzkousim
Obrázek uživatelky
profil
Nemám formu beránka,ale zajíčka,dvoudílnou a nikdy neodhadnu množství těsta,aby byl krásně tvarovaný i se zády a těsto nescházelo nebo nepřebývalo Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Kraslice