Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Většina účastníků ankety souhlasí s návratem dětí do škol

1. 09. 2020 | Ze společnosti
-Komerční sdělení-

Podle celkových výsledků hlasování, které organizovala komunikační aplikace Viber ve 24 Evropy, Asijsko-pacifického regionu, Blízkého východu a severní Afriky, bude také 66% účastníků průzkumu z České republiky v novém školním roce využívat aplikaci ke kontaktu se třemi skupinami: učiteli, studenty a rodiči.


Rakuten Viber, jedna z předních aplikací na světě pro bezpečnou komunikaci, oznamuje výsledky ankety, které se zúčastnilo přibližně 185 000 lidí. Anketa, která se konala ve 24 zemích světa, mezi nimiž byla i Česká republika, ukázala, že uživatelé aplikaci využívají společně s hlavními nástroji pro online vzdělávání k zajištění komunikace. Celkově více než 70% uživatelů potvrdilo, že Viber budou v novém školním roce používat ke komunikaci s rodiči, učiteli a studenty.

Viber Czech RepublicOd začátku pandemie COVID-19 uběhlo již několik měsíců a školy po celém světě nyní zvažují, jak zahájit nový školní rok. V některých zemích se žáci vrátí do tříd a budou dodržovat daná pravidla pro sociální kontakt, v jiných půjde o kombinaci školní docházky a distančního vzdělávání a někde se bude pokračovat v online výuce, která se stala poměrně populární formou.

Absolutní většina účastníků z České republiky, tedy 86% uživatelů, kteří svůj názor vyjádřili v anketě v oficiální komunitě Viber Czech Republic, souhlasí, aby školní rok začal běžnou prezenční výukou ve třídách. Mezi učiteli, kteří na stejnou otázku odpovídali v komunitě Viber průvodce pro učitele, to bylo dokonce 90%.

Ať už výuka začne jakkoliv, je jasné, že bude zapotřebí nových způsobů výuky a způsobu, jak zajistit, že žáci a studenti mají přístup ke studijním materiálům. Viber může studentům a učitelům posloužit jako užitečný nástroj pro komunikaci, ať už výuka bude probíhat ve třídách nebo doma.

Z celkového počtu účastníků odpovědělo průměrně 22% účastníků, že Viber používají jako hlavní nástroj pro vzdělávání na svém počítači a mobilu nebo tabletu. V Maďarsku a na Ukrajině to bylo dokonce téměř 27% a 24%. Celkově se ankety zúčastnili uživatelé ze zemí západní Evropy jako je Německo, Francie nebo Velká Británie, střední a východní Evropy, Asijsko-pacifického regionu a Blízkého východu a severní Afriky.

Zajímavým zjištěním bylo, že většina účastníků odpověděla, že v novém školním roce nevyužijí Viber pouze ke komunikaci s učiteli a studenty, ale také s ostatními rodiči. Viber je díky svým vlastnostem, mezi které patří široké spektrum služeb od video hovorů přes skupinové hovory a ankety a zabezpečení komunikace šifrováním, efektivním doplňkem vzdělávání, ať již probíhá v online nebo offline formě.

„Před rokem se 100% online výuka zdála jako něco z daleké budoucnosti. Vzhledem k pandemii COVID se ale stala realitou během několika týdnů. Jako rodič sám používám Viber ke komunikaci se svými dětmi, protože je to nejbezpečnější možnost komunikace a protože si nepřeji, aby o nich různé společnosti sbíraly informace. V posledních několika měsících jsem ale viděl, že Viber používají pro komunikaci mnozí rodiče, učitelé a studenti, aby tak mohli pokračovat ve vzdělávacím procesu. Jsme velmi rádi, že Viber může učitelům, studentům a rodičům nabídnout flexibilitu a bezpečnost,“ řekl Djamel Agaoua, CEO Rakuten Viber.
Viber
Pr  pomoc učitelům pokračovat ve výuce, otevřel Rakuten Viber v mnoha zemích Evropy speciální komunity, kde se učitelé mohou dozvědět o funkcích, které aplikace nabízí pro využití ve vzdělávání. V České republice je to komunita Viber průvodce pro učitele.

V blízké budoucnosti uvede také Rakuten Viber nové funkce, jako kvízový mód v anketách, připomínky v „Moje poznámky“ a vylepšení galerie. Na konci předešlého školního roku byl Viber využíván jako nástroj pro vyučování po celém světě. Podle interního výzkumu, který Rakuten Viber uspořádal v osmi zemích střední a východní Evropy na konci školního roku, uvedlo 65% učitelů, že Viber využili jako nástroj, který jim pomohl komunikovat se studenty na různá témata týkající se výuky.

Nejnovější informace o aplikaci Viber jsou pro vás vždy připraveny v oficiální komunitě Viber Czech Republic. Zde se dozvíte novinky o nástrojích v naší aplikace a můžete se také zúčastnit zajímavých anket.



Připojte se k Viber ještě dnes a užijte si nejlepší komunikační zážitek na světě!

Zajímají vás další informace o Rakuten Viber? Naleznete je zde brand center



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !