Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 22.05. 2024
Dnes má svátek Emil
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vinyl není žádné lino

24. 10. 2015 | Moderní bydlení
Bývalo součástí snad každého interiéru – ať už v dekoru velmi bídně imitujícím dřevo, nebo mramor. I když s opravdovým linoleem nemělo společného vůbec nic, lidově se mu přezdívalo lino.

Ve skutečnosti to byla umělá hmota nevalné kvality, která obsahovala zdraví škodlivá rozpouštědla. Moderní podlahové krytiny z PVC strčí svého předchůdce hravě do kapsy.
V první řadě jsou zcela zdravotně nezávadné – mnohdy obsahují méně netoxických rozpouštědel, než kolik je obsaženo v přísně kontrolovaných dětských hračkách.

Kvalitní výrobci vám jsou schopní garantovat naprostou zdravotní nezávadnost. Takové výrobky nesmí obsahovat žádné těžké kovy (stabilizátory nebo barviva), toxická změkčovadla ani formaldehyd. Jsou velmi odolné, rychle se pokládají a snadno čistí. Oproti přírodnímu linoleu jsou navíc vhodné i do vlhkých nebo často znečišťovaných provozů, jako je koupelna nebo kuchyně. Víte, o čem je řeč? Seznamte se s podlahami z měkkého i tvrdého vinylu.

podlahy

Rychle a jednoduše

Moderní podlahy na bázi PVC jsou k dostání ve dvou základních variantách – tvrzené, která se pokládá po lamelách, jež se lepí k podkladu, popřípadě spojují pomocí zámkových systémů, a ve variantě měkčené s textilní podložkou. Pokládka vinylových podlah s textilní podložkou je rychlá a velmi snadná, protože materiál se dodává v rolích o šířce 2/3 a 4 metry a stačí ho velmi jednoduše rozvinout a zaříznout na přesnou délku. Pokud je potřeba plocha širší, dá se spojovat.
Měkčený vinyl je také možné bez větších úprav položit na krytinu stávající – dlažbu, dřevěné palubky, koberec nebo starší PVC. Položení měkčeného PVC tedy zvládneme i svépomocí.

Na jehlových podpatcích

Alfou a omegou podlahové krytiny je samozřejmě její odolnost proti běžnému opotřebení. A právě tato vlastnost od sebe snad nejmarkantněji odděluje kvalitní a méně kvalitní výrobce. Tvarová stálost, která zaručuje odolnost proti otlakům (třeba od křesla nebo nohou od stolu) je velmi důležitým parametrem. Indikátorem vysoké kvality může být i prodloužená záruka.

Dokonalá imitace

Změnou oproti dobám dávno minulým je také široký výběr velmi realistických dekorů. Vinylové podlahy bez problému imitují dřevo, dlažbu, kámen nebo třeba korek. Speciální technologie 3D tisku dodá podlaze reliéfní vzhled, a plastický vjem se tak postará o na první pohled nerozeznatelný přírodní dekor. Měkká vinylová podlaha s textilní podložkou vyniká ve dvou základních parametrech – je příjemně teplá, při porovnávání se drží v těsném závěsu za kobercem, a velmi efektivně tlumí hluk, čímž na plné čáře vítězí třeba nad klasickou laminátovou podlahou. Zajímavým parametrem, který u vinylových podlah nelze nezmínit, je také jejich vhodnost pro instalaci podlahového vytápění.

Zdroj foto: Gerflor


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Vinyl není žádné lino:

Vinyl není žádné lino
Vinyl není žádné lino
Vinyl není žádné lino
Vinyl není žádné lino
Vinyl není žádné lino
Vinyl není žádné lino
Vinyl není žádné lino
Vinyl není žádné lino
Vinyl není žádné lino
Vinyl není žádné lino
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Také nám bylo měkčené PVC doporučeno do obyvací místnosti s kuchyní. Je příjemné, jen se bojím ceny
Obrázek uživatelky
profil
Kdybychom řešili podlahu, tak asi vinil použijeme..myslím, že jsou to kvalitní podlahySmajlík
Obrázek uživatelky
profil
známá ho má a nemůže si ho vynachválitSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles