Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 02.06. 2024
Dnes má svátek Jarmil
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Výběr kočárku pro miminko

17. 08. 2012 | Těhotenství

Vybrat kočárek pro budoucí miminko je jistě velmi zapeklitá a těžká záležitost. A já vám chci nastínit několik dobrých rad, podle kterých je dobré kočárek vybrat a na co se při výběru hlavně a převážně zaměřit.

Dnes je na trhu hodně a hodně kočárků a je velmi těžké si vybrat právě ten pravý. Máme několik druhů kočárků:

Hluboký kočárek – používá se až do doby, než začíná miminko sedět (osm měsíců až jeden rok). Kočárek by měl dobře houpat a měl by být také stabilní.

Kombinovaný kočárek (multifunkční) – typ kočárků, který si pořizuje většina budoucích maminek. Většinou se skládá z hluboké korby, sportovního kočárku a autosedačky.

Sportovní kočárek – opěrka zad a opěrka nohou by měla být polohovací. Kočárek se dá používat až do 3 let věku dítěte. Podvozek by měl být stabilní a celkově by měl být kočárek snadno ovladatelný i pro různé terény. Výhodou je také, že tento kočárek vám bude stačit na celé dětství dítěte.

Golfové hole (buggys) – hodí se hlavně pro cestující hromadné dopravy, neboť jsou lehké a skladné. Na delší trasy jsou však ne moc vhodné.


výběr kočárku pro miminkoA na co je vhodné se zaměřit?

Pojďme si popsat určité části kočárků a další body, které jsou u kočárků důležité:

Kola – mohou být gumová či nafukovací. Nafukovací kola se hodí na hory, na sníh nebo do těžšího terénu. Gumová se naopak hodí jen na lehčí terén nebo do města. Kolečka také můžou být buď klasicky 4 anebo taky 3 (trojkolka). Trojkolka je vhodná na horší terén (hory apod.) a nebo také pro jízdu na kolečkových bruslích.

Brzdy – musí být vždy kvalitní. Pokud s kočárkem nesportuje a jezdíte jen ve městě, nejsou nezbytnou součástí kočárku.

Korba – měla by být dostatečně prostorná.

Sedák – musí být pohodlný. A čím výše je umístěna zádová opěrka, tím lépe.

Pásy – musí být snadno upevnitelné.

Hmotnost kočárku – určitě je lepší, když je kočárek lehčí pro snadnou manipulaci. Některé konstrukce bývají vyrobeny z hliníkových slitin, je zde ale o dost vyšší cena.

Skladnost – kočárek by se měl lehce a snadno složit. A taky by se měl bez problémů vlézt např. do auta.

Čištění – zaměřte se na to, zda jde vnitřní vložka a další věci vyndat a bez problémů vyprat.

Materiál a barva – není vhodná černá, která přitahuje teplo či žlutá, která zase přitahuje hmyz. Na černé či bílé barvě zase půjde vidět i sebemenší skvrna. Materiál by měl být především dobře omyvatelný.

Úložný prostor pod kočárkem – měl by být co největší a udržet co největší hmotnost. Maminky ho často využívají k běžným nákupům.

Rukojeť – je dobré, když je přehazovací či výškově nastavitelná


Kočárky by měly obsahovat i pár dalších nezbytností: síťku proti hmyzu (využijete zejména v létě, když miminko spí), pláštěnka (chrání před sněhem a deštěm), nánožník, taška na zavěšení na rukojeť kočárku, deštníček proti slunci.

Snad vám některé mé tipy pomohly a vyberete si kočárek přesně podle svých představ a hlavně kočárek kvalitní.

Slunicko - čtenářka
ChyttráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !