Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Výběr vany určuje dispozice koupelny

6. 02. 2021 | Moderní bydlení
-Komerční sdělení-

Vybíráte vanu a nevíte, čím začít a podle jakých kritérií se řídit?  Váháte mezi akrylátovou nebo smaltovanou? Poradíme vám, jak zvolit tu nejlepší vanu do vaší koupelny, a na co si dát při výběru pozor.

Ať už rádi relaxujete ve vaně plné pěny nebo se vám do koupelny sprchový kout nehodí či nevejde, na začátku mají vždy hlavní slovo dva faktory: prostor a dispozice. Takže i výběr vany se odvíjí od možností, které v prostoru máte, a určují, jaké rozměry vany zvolit, zda si můžete dovolit volně stojící vanu, která v prostoru vypadá luxusně, nebo se vaše pozornost zaměří na rohovou či asymetrickou vanu.

Výběr vany určuje dispozice koupelny

Vybírejte podle největšího člena rodiny


Velmi důležité je, aby byla vana prostorná. Vybírejte ji podle největšího člena rodiny, aby se v ní cítil pohodlně. Dejte pozor na vanu, která se zužuje. Štíhlý muž se do ní vejde, ale statnému chlapovi v ní dobře nebude. Pokud navíc máte doma čtyřnohého přítele, je důležité brát ohledy i na něho, aby pro něj bylo koupání co nejpříjemnější. Navíc by mohl při snaze utéct pryč povrch vany nezvratně poškrábat. Dopřejte proto i svému pejskovi v koupelně pohodlí.

Nejoblíbenější akrylátová vana


Jakmile zvolíte vhodný rozměr a tvar vany – ať už klasickou obdélníkovou, rohovou, oválnou nebo asymetrickou – pozornost věnujte i materiálu. Nejprodávanějším a nejoblíbenějším materiálem je akrylát. Výhodou je, že je na omak příjemný, nestudí a voda v akrylátové vaně rychle nevystydne. Je však náchylná na poškrábání.

Smaltovaná vana vydrží hodně


Jestli toužíte po vaně, která vydrží opravdu hodně, pak je smaltovaná vana určená právě pro vás. Je vyrobená z velmi tvrdého a bytelného materiálu, který se jen tak nepoškrábe. Snadno z ní smyjete barevné stopy po vonných olejích a koupelových solích. Nevýhodou je, že je chladná na dotyk a voda v ní rychle vystydne. Bytelná, pevná a kvalitní je také litinová vana. Voda v ní zůstává velmi dlouho teplá. Nevýhodou je, že je velmi těžká, takže se hůř převáží a instaluje.

Výběr vany určuje dispozice koupelny

Speciální povrch usnadňuje úklid a šetří čas


Třešničkou na dortu je výběr vany se speciální povrchovou úpravou. Neulpívají na ni kapky vody a zásadně se snižuje i usazování nečistot, prachu a tvorba vodního kamene. Přesto to neznamená, že si ji už nemusíte všímat. Není bezúdržbová – pouze výrazně ušetříte čas strávený zdlouhavým úklidem.

Stop abrazivním i agresivním čisticím prostředkům


Při čištění vany se speciální povrchovou úpravou Rozhodně zapomeňte na abrazivní nebo agresivní čisticí prostředky. Ty na tyto typy povrchů nepatří, protože je nenávratně poškodí. Stačí jednoduše vanu omýt proudem vody a hadříkem ji přeleštit do sucha.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Výběr vany určuje dispozice koupelny:

Výběr vany určuje dispozice koupelny
Výběr vany určuje dispozice koupelny
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !