Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 23.05. 2024
Dnes má svátek Vladimír
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vybíráme sušičku prádla

19. 11. 2016 | Domácnost
Sušičky prádla jsou výdobytkem moderní doby, bez kterého si mnozí nedovedou představit fungování domácnosti. Všude tam, kde není prostor pro sušení prádla na věšáku, je sušička neocenitelným pomocníkem. Jejich hlavní předností je, že šetří čas, protože vyprané prádlo není třeba pověsit na sušák a čekat až po několika dlouhých hodinách uschne.

Sušičky vyprané prádlo nejenom rychle usuší, ale i změkčí a narovnají tak, že v některých případech už není nutné jej žehlit. V létě jste byli zvyklí sušit prádlo na balkoně či na zahradě. Zimní měsíce takový „komfort“ neumožňují. Pokud i vy zvažujete koupi sušičky, pak vás určitě bude zajímat, jak při výběru postupovat.

Jak najít tu pravou?

Při výběru nové sušičky si nejprve ujasněte, jak velký prostor jste schopni spotřebičům vyhradit a kde mají být umístěny. Na trhu můžete aktuálně vybírat ze spousty modelů kondenzačních sušiček. Alternativou klasických sušiček může být rovněž spotřebič 2v1 neboli pračka kombinovaná se sušičkou. Pračka kombinovaná se sušičkou vám ušetří spoustu místa, ale je důležité si uvědomit, že množství prádla, která vám pračka vypere, budete muset sušit třeba nadvakrát. Je to především z toho důvodu, že prádlo získá při sušení svůj původní objem, proto by se náplň při praní nevešla na sušení.

sušička prádlaPračka a sušička zvlášť je bezesporu dobrou volbou pro rodiny s dětmi. Výhodou dvou spotřebičů je nejen možnost současného praní a sušení, ale i stejná náplň pračky a sušičky, která umožňuje sušit celý objem vypraného prádla. Pračka a sušička ani nezaberou místo v koupelně, protože se dají jednoduše umístit na sebe (tzv. stavebnicové neboli komínové sestavení). Spotřebiče tak jednoduše umístíte na sebe. Při výběru sušičky se dále zaměřte na její kapacitu. Dobrým vodítkem pro vás může být to, jak často prádlo perete a v jakém množství. Klasická sušička vám umožní v jednom cyklu usušit v průměru 1-8 kg prádla.

Nejprodávanější sušičky jsou s kapacitou 7 a 8 kg prádla.

Sušičky prádla nahrazují žehličky

Kondenzační sušičky můžete s klidem umístit do koupelny. U kondenzačních sušiček se pára vzniklá sušením přemění na vodu a následně se ukládá a zadržuje v zásobníku, který je nutné pravidelně vyprazdňovat. Pokud se vám nechce přemýšlet nad tím, že je potřeba zásobník vylít, raději pořiďte sušičku, která je napojena přímo na odpad a voda tudy odtéká samovolně. Velmi úsporného sušení dosáhnete u přístrojů s tepelným čerpadlem. Tepelné čerpadlo jednoduše ohřátý vzduch zchladí, čímž odstraní vlhkost prádla. Tyto sušičky mají spotřebu nižší než běžné kondenzační sušičky (až o 50 %) a pro sušení využívají mnohem nižších teplot, zhruba kolem 50 – 55°C. Další výhodou je opravdu šetrné sušení a navíc Vám sušička narovná záhyby u mokrého i suchého prádla. V mnoha případech dokáží prádlo po usušení narovnat tak, že už jej není potřeba žehlit.  

Chytré funkce, které šetří práci i čas

Z chytrých funkcí oceníte žehlící funkci pro dokonalé narovnání  záhybů v prádle. Oproti tomu funkce snadné žehlení chrání vaše prádlo před zmačkáním. Užitečná je i dětská pojistka, indikace zbývajícího času sušení či odložení času sušení. Pokud víte, v kolik hodin se vrátíte domů, můžete sušičku nastavit tak, aby v době vašeho příchodu bylo sušení u konce. Další výhody představují programy na sušení různých materiálů- například na bavlnu, sušení ručníků, péřového či sportovního oblečení. Za zmínku stojí také příslušenství v podobě speciálního koše, který slouží k dokonalému vysušení obuvi. Množstevní automatika je funkcí, se kterou budete mít jistotu, že se prádlo usuší tak, jak má. Automatický systém vám pomocí senzorů sám určí délku programu včetně ideální teploty. Sušičky se navíc hodí pro alergiky, protože dokáží pomoci od plísní a alergií.

Zdroj, foto: Kasa.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
já si musím koupit pračku i sušičku dohromady 2v1,mám malý prostor v koupelně
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles