Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Výstava Jana Saudka v Obchodním domě Zlín je opět otevřená

11. 05. 2021 | Výstavy
S uvolněním nouzových opatření se v pondělí 10. května 2021 opět otevřela výstava fotografií Jana Saudka v Obchodním domě Zlín. Jedinečná expozice, představující průřez celoživotní tvorbou legendárního českého fotografa, byla od svého prosincového zahájení přístupná pouhé tři týdny, než ji přerušil lockdown. Nyní bude veřejnosti otevřená až do 27. června denně od 10 do 19 hodin.

„Výstava měla skvělý rozjezd, během tří týdnů od zahájení ji viděla více jak tisícovka návštěvníků, což je u tohoto typu akcí vysoce nadprůměrné. Bohužel právě v okamžiku, kdy k nám začali přijíždět zájemci i ze vzdálenějších části Moravy, kteří se o této možnosti doslechli, jsme museli zavřít. Doufáme, že na velkou vlnu zájmu z prosince navážeme. Výstava je opravdu výjimečná, v takovém rozsahu dnes Jan Saudek běžně nevystavuje,“ uvedl Pavel Chmelík z Galerie Artrium, která společně s Obchodním domem Zlín výstavu pořádá.

Jan SaudekSaudkovy fotografie jsou k vidění v prvním podlaží Obchodního domu v prodejní galerii, která byla zřízena speciálně pro účel výstavy. Sám fotograf ji v prosinci přijel symbolicky otevřít a setkat se se svými příznivci. „Měl jsem stovky výstav, ale nikdy, za tak obtížné situace, žádnou tak úspěšnou – a ještě navíc v mé rodné zemi. Navíc v sousedství velkého hotelu, kde jsem před lety počal jednoho z mých synů,“ svěřil se při příležitosti otevření výstavy slavný fotograf, jenž ocenil i velkorysé prostory galerie. „To místo je krásné! Vždycky si vzpomenu, jak vypadaly obchodní domy před čtyřiceti lety. Každý, kdo říká, že tehdy bývalo líp, ztratil paměť. Líp je teď,“ prohlásil fotograf.

Výstava nazvaná „85“ představuje při příležitosti nedávných 85. narozenin Jana Saudka celkem 85 jeho fotografií. Jde o pečlivě vybraný průřez od nejstarších témat spjatých se vzpomínkami na dětství či známými figurálními motivy zasazenými do průmyslové krajiny až po poslední díla, v nichž Jan Saudek svým osobitým až provokativním způsobem zachycuje ženské tělo jako oslavu jeho krásy a přirozenosti. Vystaveny jsou i některé z ikonických fotografií, dobře známých široké veřejnosti. Sběratelé a milovníci umění mohou všechny vystavené originály také zakoupit. V prodeji jsou i vybrané knihy, sběratelské plakáty nebo pohlednice.

Jan Saudek je označován za nejvýznamnějšího žijícího českého fotografa a řadí se mezi desítku nejlepších žijících světových fotografů. „Je nám ctí, že můžeme pro vystavení jeho díla poskytnout naše prostory. Již nyní plánujeme s galerií Artrium další zajímavou akci na letní prázdniny. Mohu prozradit, že bude velmi lákavá pro rodiny s dětmi,“ dodala manažerka Obchodního domu Soňa Ondřejová.

Výstava fotografií Jana Saudka je otevřená denně od 10 do 19 hodin. Pro skupiny je možné předem objednat komentovanou prohlídku.



Zdroj, foto: OD Zlín



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Výstava Jana Saudka v Obchodním domě Zlín je opět otevřená:

Výstava Jana Saudka v Obchodním domě Zlín je opět otevřená
Výstava Jana Saudka v Obchodním domě Zlín je opět otevřená
Výstava Jana Saudka v Obchodním domě Zlín je opět otevřená
Výstava Jana Saudka v Obchodním domě Zlín je opět otevřená
Výstava Jana Saudka v Obchodním domě Zlín je opět otevřená
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
možná zajedeme..
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Koleda