Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 14.05. 2024
Dnes má svátek Bonifác
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

V září vyrazte do ulic proti rakovině - na Avon Pochod 2013

6. 08. 2013 | Ze společnosti
-Komerční sdělení-

Už od roku 2001 se vždy na začátku léta vydávají stovky a tisíce žen i mužů do pražských ulic, aby vyjádřili svou podporu těm, kteří onemocněli rakovinou prsu. Letošní akci ale překazily nečekané povodně.
Aby vyjádřili solidaritu lidem touto katastrofou postiženým a zároveň zajistili 100% bezpečí účastníkům, rozhodli se organizátoři celý pochod odložit. Nový termín zní 8. 9. 2013.

Pomáhat i informovat

Nejspíš jste už o tomto pochodu proti rakovině prsu slyšeli. Ale pokud jste ho nikdy nešli, možná nevíte, čím je tak prospěšný. Jeho účelem je především získání prostředků na podporu organizací zabývajících se léčbou rakoviny prsu a pomoci lidem touto nemocí zasaženým. Zároveň ale na pochodu získáte množství informací o nemoci, stejně jako rad a doporučení, jak o sebe pečovat.

pochod proti rakovině

Od prvního ročníku se totiž organizátoři pochodu snaží účastníky, respektive účastnice motivovat k tomu, aby pravidelně chodily na preventivní vyšetření prsu a snižovaly tak riziko vážného onemocnění.

Tričko jako vstupenka na trasu Staroměstské náměstí – Žluté lázně

Specifikem Avon Pochodu jsou jednotná trička – všichni účastníci mají stejná, takže celý dav vypadá jako jeden velký (obvykle růžový) had. Trička jsou totiž vstupenkou na pochod. V letošním roce 2013 si ho můžete pořídit za 399 Kč. Výtěžek z prodeje poputuje na podporu zmiňovaných organizací, které aktivně pomáhají ženám postiženým rakovinou prsu i jejich rodinám.
Celá akce odstartuje v neděli 8. 9. 2013 v 10 hodin na Staroměstském náměstí v Praze, na pochod pak průvod vyrazí o 2 hodiny později. V plánu je trasa dlouhá 5 km s cílem v areálu Žlutých lázní. Na start se krom vás postaví i slavné osobnosti jako Simona

Zdravá prsa

Stašová, Monika Absolonová, Mahulena Bočanová, Halina Pawlovská a mnoho dalších.
Detaily celé akce se dozvíte na webu zdravaprsa.cz.

Nejde jen o pochod, jde i o prevenci

Ať už se pochodu zúčastníte, nebo ne, je nutné si uvědomit, že samotný pochod není klíčový. Důležité je, aby vás motivoval k preventivním vyšetřením a samovyšetřením prsu a k dalším krokům, které by minimalizovaly případné problémy s nemocí spojené, jako je například pojištění pro případ rakoviny prsu.
Pochod vám má riziko připomenout, poukázat na hrozby, ale také nabídnout řešení situace. Zároveň je vyjádřením solidarity a pomoci lidem, kteří neměli tolik štěstí a nemoc je postihla. Pojďte na pochod a ukažte, že se strašákem rakoviny chcete bojovat všemi silami. A především pečujte o sebe a nemoci se snažte sama předcházet.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !