Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Za používání drtičů kuchyňských odpadů hrozí sankce

9. 07. 2007 | Domácnost

Kuchyňský odpad patří na kompost, do kompostovatelného odpadu nebo do směsného odpadu. Podle Kanalizačního řádu platného pro území Prahy se nesmí dostat do stokové sítě ani v rozmělněné podobě. Za porušení tohoto ustanovení hrozí provozovateli drtiče pokuta.


„Omezení dané Kanalizačním řádem považujeme za nezbytné především z důvodu, aby nebyly překračovány limity přípustného znečištění odpadních vod a nebyla přetěžována kapacita čistírny odpadních vod. Je to i v zájmu zachování vzájemného rovnocenného postavení producentů odpadních vod, neboť dnes se neodvíjí cena stočného od biologického zatížení odpadních vod, ale čistě od objemů odváděných odpadních vod,“ uvedl radní hlavního města Prahy Petr Štěpánek.


drtiče odpadů

Kanalizační řád stanovuje podmínky, za kterých se producentům odpadních vod povoluje vypouštět do kanalizace pro veřejnou potřebu odpadní vody z určeného místa, ve stanoveném množství a při dodržení nejvyšší přípustné míry znečištění. Nejvyšší přípustné míry znečištění odpadních vod byly stanoveny tak, aby odpovídaly normované produkci znečištění od obyvatelstva. Používáním drtičů mohou být tyto limity překračovány.


Kompostovatelný kuchyňský odpad je podle vyhlášky Ministerstva životního prostředí (č. 381/2001 Sb.) zařazen do kategorie komunálního odpadu a je veden jako biologicky rozložitelný odpad z kuchyní a stravoven. Jedná se tedy zásadně o odpad a jako s odpadem je nutno s ním zacházet a zneškodňovat jej v souladu s požadavky zákona o odpadech. V Kanalizačním řádu, v seznamu látek, které nejsou odpadními vodami a nesmí vniknout do stokové sítě, je pod položkou 21 uvedeno: „pevné odpady včetně kuchyňských odpadů, ať ve formě pevné nebo rozmělněné, které se dají likvidovat tzv. „suchou cestou“.


Provozovatelé drtičů kuchyňských odpadů mohou být sankcionováni ze strany společnosti Pražské vodovody a kanalizace v důsledku porušení podmínek stanovených Kanalizačním řádem.


Zdroj: www.praha-mesto.cz

Markéta Zemanová
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Vodárnám se to nelíbí, asi že by jim stouply náklady. Nejlépe to asi chce jim vodu vypouštěnou do odpadu předčistit a snížit tím jejich náklady, potažmo zvýšit zisk.
Obrázek uživatelky
profil
to jsou ale novinky,vůbec jsem to nevěděla
Obrázek uživatelky
profil
to som ani netušila
Obrázek uživatelky
profil

včera můj muž přišel z čističky, která je zrekonstruovaná za několik milionů a oznámil,že drhli usazeniny rejžákem na 3metrové násadě,takže čističky jsou jaksi pozadu
Obrázek uživatelky
profil
já drtičku nemám a taky není žádný zápach z koše. Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles