Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 09.05. 2024
Dnes má svátek Ctibor
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zaostřeno na čísla: Co znamenají čísla na obroučkách brýlí?

20. 09. 2023 | Technika
Brýle, ať už funkční nebo estetické, jsou pro mnoho lidí neoddělitelnou částí jejich každodenního života. Při výběru brýlí však nejde pouze o to, zda se nám líbí jejich barva nebo tvar. Může se stát, že nám vybrané obroučky nesedí přesně, padají z nosu nebo nás tlačí za ušima. Klíč k určení správné velikosti se skrývá na nejneočekávanějším místě – na samotných obroučkách. V následujícím článku vám vysvětlíme, jaké hodnoty byste měli znát při výběru brýlí, aby byl váš nákup co nejjednodušší.
 

Každý nositel brýlí si určitě všiml malých čísel vyrytých na vnitřní straně obrouček. Tato čísla mají svůj význam a jsou důležitá pro správné přizpůsobení brýlí k tváři každého nositele. Nezáleží na tom, jestli se jedná o dioptrické nebo sluneční brýle, na levé stranici najdete kombinaci tří čísel, která nesou informace o velikosti brýlí.

Zaostřeno na čísla: Co znamenají čísla na obroučkách brýlí?Tři důležitá čísla na vašich brýlích


První číslo udává šířku očnice. Toto číslo je, jako všechny ostatní, udáváno v milimetrech a označuje šířku každé jedné čočky dané obruby. Správně vybrané brýle by měly mít obroučky, které pohodlně sedí na tvář nositele. Pokud si vyberete obroučky se stejnými nebo podobnými rozměry, jako na vašich stávajících brýlích, padnou vám ty nové bez problému.
 
Druhé číslo značí šířku nosníku, což je vzdálenost mezi nosními polštářky na obroučkách. Tento údaj je klíčový pro správné umístění a podporu brýlí na nose nositele. Příliš úzký nosník může způsobit nepohodlí a nestabilitu brýlí, naopak příliš široký nosník může brýle nevhodně posouvat po nose. Správná šířka nosníku je tudíž základem pro pohodlné a stabilní nošení brýlí.
 
Třetí číselný údaj představuje délku stranice neboli nožičky brýlí. Tato délka, měřená podél spánku z jednoho konce na druhý, včetně koncovky, je rovněž důležitá. Nesprávně změřená délka může způsobit nepohodlí v podobě tlačení za ušima nebo naopak sklouzávání a pádu brýlí.

Zaostřeno na čísla: Co znamenají čísla na obroučkách brýlí?


















Jak na domácí měření obličeje při nákupu brýlí


Pokud si chcete pořídit své první brýle nebo nemáte své staré při ruce, můžete se pokusit změřit si obličej sami. Budete k tomu potřebovat pouze zrcadlo a kreditní kartu. Stačí se postavit rovně před zrcadlo a kreditní kartu drženou na výšku zarovnat na střed svého nosu. Podle toho, jak je karta daleko od koutku oka, určíte velikost svého obličeje.

Velikost S (small) odpovídá situaci, kdy karta přesahuje přes vzdálenější koutek vašeho oka, velikost M (medium) pokud je karta ve stejné úrovni jako vzdálenější koutek oka, a velikost L (large), pokud karta nedosahuje ke vzdálenějšímu koutku oka.
 
Zaostřeno na čísla: Co znamenají čísla na obroučkách brýlí?

















Zdroj, foto:  Alensa.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !