Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Zařízení chytré domácnosti nejsou drahá ani složitá

19. 05. 2021 | Moderní bydlení
-Komerční sdělení-

Mohou usnadnit život opravdu každému


Chytrá domácnost, to nejsou jen moderní domy kompletně řízené počítačem a ovládané z mobilního telefonu. Existuje mnoho zařízení chytré domácnosti, která jsou levná i snadno ovladatelná, a přitom velmi užitečná.


Kolem technologií chytré domácnosti (nebo také inteligentní domácnosti, chytrých domů či tzv. smart home zařízení) vznikla řada mýtů a předsudků, které mnoho lidí odrazují od toho, aby si s pomocí chytrých zařízení usnadnili svůj každodenní život v bytě či domě. Je to velká škoda, protože chytrou domácnost může mít prakticky kdokoli, kdo si chce užívat větší komfort i bezpečí svého bydlení.

S chytrou domácností můžete začít kdykoli


chytrá domácnostZařízení chytré domácnosti je možné začít používat kdykoli – vůbec tedy není potřeba počítat s jejich instalací hned při projektování a stavbě domu. Běžná chytrá zařízení, jako jsou žárovky, elektrické zásuvky nebo třeba bezpečnostní kamery, se jednoduše instalují, připojí se do zásuvky a k domácí Wi-Fi síti a ovládají se prostřednictvím aplikace v mobilním telefonu. Navíc lze kdykoli přidávat další zařízení – bez natahování drátů nebo snad zásahu elektrikáře.

„Moderní zařízení chytré domácnosti jsou připravená na instalaci a ovládání i úplnými začátečníky. Ovládací aplikace pro mobilní telefony jsou často kompletně v češtině a uživatele krok za krokem provedou instalací a potřebnými nastaveními. Je přitom velmi rozumné zvolit si zařízení od jednoho výrobce, protože pak bude možné vše ovládat stejným způsobem z jediné aplikace, a především také snadno rozšiřovat chytrou domácnost o další zařízení,“ říká produktový manažer Matěj Nimmerrichter za značku Tesla, která má produkty chytré domácnosti ve svém portfoliu.  

Chytrá domácnost nemusí být drahá


Snadná instalace a možnosti postupného rozšiřování o další zařízení souvisejí i s dalším mýtem o chytré domácnosti – že jde o drahý luxus pro nejbohatší. Realita je ale zcela jiná – ceny zařízení chytré domácnosti začínají už od několika stokorun, v případě různých zásuvek nebo žárovek, a záleží jen na vás, kolik si jich postupně pořídíte a instalujete. Jistě, existují i dražší zařízení, jako jsou třeba chytré čističky vzduchu, ale je nutné pamatovat na to, že tyto spotřebiče jsou dražší i ve své „běžné variantě“. Taková chytrá čistička vzduchu nestojí o mnoho více, ale komfort používání je podstatně vyšší – například můžete její funkce ovládat přes mobil i když zrovna nejste doma. Jakmile dorazíte domů, přivítá vás čerstvý vzduch, zbavený prachu, pylu i bakterií.

A co třeba možnost ohlídat si dům či byt bezpečnostními kamerami, které vás ve dne i v noci upozorní na pohyb či zvuk a umožní vám kdykoli zkontrolovat vaši domácnost? V porovnání s profesionálním řešením zabezpečovacího systému stojí použití chytrých kamer zlomek ceny, a navíc nevyžaduje pravidelné měsíční poplatky. Peníze vám může ušetřit i možnost na dálku zkontrolovat a případě zhasnout světla nebo třeba vzdáleně ovládat topení.
moderní domácnost

Ohlídejte si děti i domácí mazlíčky


Výhody a komfort zařízení chytré domácnosti ocení majitelé domů i bytů, stejně jako chataři a chalupáři. Nepotřebujete řídit osvětlení, topení nebo různé další spotřebiče z mobilu? Pak by vás možná mohly zajímat bezpečnostní funkce, které vám pomohou z pohodlí domova ohlídat chalupu a naopak – dohlédnout na vaši domácnost nebo třeba zahradu, když jste zrovna pryč.

moderní domácnostTaké máte možnost zkontrolovat děti nebo domácí mazlíčky, pokud jste v práci nebo na cestách. Existují například i chytré kamery, které nahrazují běžné dětské chůvičky – prakticky za stejnou cenu, ale s mnohem zajímavějšími funkcemi. Takové kamery nejen že přenášejí obraz i zvuk z dětského pokoje, ale také zjišťují aktuální teplotu a vlhkost vzduchu, a dokonce umí dětem zahrát jejich oblíbenou ukolébavku.

Další zařízení chytré domácnosti pomáhají chovatelům domácích mazlíčků. Automatický dávkovač krmiva a fontánky na pití zajistí, že bude o psy nebo kočky postaráno, i když se zdržíte v práci nebo v dopravní zácpě. Vodu udrží čerstvou vestavěná sterilizační UV lampa a že váš domácí mazlíček netrpí hlady si můžete ověřit prostřednictvím vestavěné kamery.

„Technologie, které známe z vědecko-fantastických filmů a románů, nevyhnutelně míří do našich domovů, aby nám usnadnily život. Stačí mít jen připojení k internetu a chytrý telefon, abyste si mohli z neustále rostoucí nabídky zařízení chytré domácnosti vybrat právě taková, která vám usnadní a zpříjemní život, když vás zbaví některých z každodenních starostí a povinností,“ dodává produktový manažer Matěj Nimmerrichter za značku Tesla.  


Více informací o chytré domácnosti na www.teslasmart.com



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Zařízení chytré domácnosti nejsou drahá ani složitá:

Zařízení chytré domácnosti nejsou drahá ani složitá
Zařízení chytré domácnosti nejsou drahá ani složitá
Zařízení chytré domácnosti nejsou drahá ani složitá
Zařízení chytré domácnosti nejsou drahá ani složitá
Zařízení chytré domácnosti nejsou drahá ani složitá
Zařízení chytré domácnosti nejsou drahá ani složitá
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !