Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zazimování begónií

13. 10. 2012 | Zahrádka

Begónie – často pěstovaná rostlina s nádherným květem. Víte, jak ji správně zazimovat? Není to nic složitého.

Pokud máte pokojové begónie, tedy v bytě, není třeba je speciálně zazimovávat, stačí jen trochu omezit zálivku a starat se o ně jako obvykle. Jen je přesuňte do nejchladnější místnosti.

O begónie venkovní, které nám zdobí zahradu, už se musíme starat a zazimovat pečlivěji, pokud chceme, aby nám další rok opět kvetly. Doba pro zazimování právě nastala – jedná se o začátek až polovinu října, nebo dokud venkovní teplota neklesne přibližně pod -2 až -5°C. Zkrátka po odkvětu je vhodné přemístit květiny domů. Při přesazování před zazimováním hlízy begónií nezapomeňte seříznout lodyhy na několik málo centimetrů – doporučuje se na tři centimetry od zeminy nebo jednu třetinu délky - a hlízu begonie včetně kořenů nechte oschnout například v novinách. Až po oschnutí opatrně oklepte hlínu.

zazimování begóniíPozor! Hlízy begonie pečlivě prohlédněte, ty poškozené nebo napadené škůdci rozhodně vyřaďte od těch zdravých.

Zdravé hlízy begonie přesuňte do lehkého a suchého substrátu, nejlépe rašeliny. Optimální pH je mezi 5,5 a 6,5. Květináč nebo bedýnku s uloženými hlízami begonie dejte v domě na suché, polotmavé nebo tmavé a chladné místo, kde ale určitě nebude mrznout. Přikryjte je novinami. Begónie potřebují dostatek vzduchu a ne příliš vysokou vlhkost, proto je v žádném případě neobalujte igelitem. Takto uložené zazimované begónie se nezalévají!

Ideální teplota pro zazimování begonií se pohybuje mezi 2°C a 15°C, hlízám se daří spíš v chladnějším prostředí. Můžete tedy použít například sklep, garáž, chodbu. Své květinky alespoň jednou zkontrolujte a v únoru je zase můžete zasadit. Ven se znovu dávají až v polovině května.

Přeji hodně úspěchů s pěstováním a zazimování begónií !


Bugynkaa - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Zazimování begónií:

Zazimování begónií
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
sice je ještě mám na chalupě, ale brzo je vyreji a oddělí mstvoly. ´Bydlímv paneláku a po oschnutí necháváme begonie v bedýkce ve sklepě, docela tam dobr´ře přezimovaly, dokonce se mi podařilo je i rozdělit.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles