Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zbavte se starostí s renovací terasy po zimě

2. 03. 2016 | Moderní bydlení
Zima je v plném proudu a vy čekáte, až sleze sníh, abyste se mohli pustit do renovace terasy, na které zanechalo mrazivé počasí nechtěné stopy? Pokud máte dřevěnou terasu, musíte počítat s větší údržbou, protože materiál není odolný vůči nízkým teplotám. Pokud jste při budování terasy zvolili novější a kvalitnější materiály jako je WPC, rozhodně se nemusíte bát náročné či drahé rekonstrukce.

Dřevo je známé tím, že je náchylné na počasí, snadno podléhá povětrnostním vlivům i sněhu a mrazu. Povrch tak časem ztratí svou barvu a při opravdu nízkých teplotách může i popraskat. A protože se jedná o zcela přírodní materiál, musí být opravdu kvalitně ošetřen, jinak se v něm usazují kromě špíny a prachu také houby, mechy a plísně. Pokud dřevo napadne plíseň, je potřeba ho vyměnit. V tom případě musíte investovat nemalou částku do průběžných oprav.

renovace terasy

Dřevěná prkna tedy musíte důkladně vyčistit speciálním přípravkem a natřít olejem, který pomůže chránit dřevo třeba i před deštěm. Terasy z dřevoplastu, tedy WPC, naopak stačí pouze zamést koštětem. V případě výraznějšího znečištění se špína šetrně odstraní vysokotlakým čističem. Na zimu se nemusejí WPC podlahy ani přikrývat, jsou totiž odolné a dokonce nekloužou.

Prkna odolají i vodě a mrazu


Povrch dřevoplastových podlah je méně kluzký právě díky složení, ty kvalitní tvoří ze 60% dřevo a ze 40% polymer HDPE. Jestliže teploty klesnou v zimě pod nulu, vytvoří se i na WPC námraza. Ta ovšem kvalitnímu dřevoplastu neublíží, pokud pořídíte plná prkna, do nichž nezatéká. A pokud přece jen najdete na jaře ve spáře něco, co tam nepatří, dají se WPC prkna snadno vymontovat. Co se týče dřevěných podlah, pokud je prkno zničené, bude potřeba ho vyměnit a opět ošetřit speciálním přípravkem.

Jakmile zima ustoupí a první tráva si bude skrze zbytky sněhu prorážet cestu, nemusíte se obávat starostí, které vás s terasou čekají. Pokud se rozhodnete jít ekologicky šetrnou cestou a zvolíte WPC materiály, jejichž technologie výroby byla vyvinuta před více než třiceti lety v Severní Americe, nemusíte se jarního úklidu terasy bát a odkládat ho. Během pár minut dáte za pomoci obyčejného smetáku terasu opět do původního stavu, ve kterém byla před zimou. A pak už se můžete těšit na další teplé dny, které prožijete se svými blízkými na bezpečné terase.

Zdroj, foto: WoodPlastic


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Zbavte se starostí s renovací terasy po zimě:

Zbavte se starostí s renovací terasy po zimě
Zbavte se starostí s renovací terasy po zimě
Zbavte se starostí s renovací terasy po zimě
Zbavte se starostí s renovací terasy po zimě
Zbavte se starostí s renovací terasy po zimě
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !