Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 19.05. 2024
Dnes má svátek Ivo
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

České chaty snů - 4. 5. 2024 - speciální dvojdíl ze Středočeského kraje

4. 05. 2024 | Televizní tipy
Kombinace dvou chat, které vlastní dvě různé rodiny, ale panuje mezi nimi natolik silné pouto, že jedna bez druhé na chatu nejezdí, bude předmětem zájmu našich architektů v rámci speciálního „dvojdílu” ze středočeského Bratřínova. Naše ostřílená trojice bude mít na obě chaty tedy čas v rámci dvou dílů.

K předání obou nově zrekonstruovaných chat dojde na konci osmého dílu, tedy i na závěr celé druhé série. Pro architekty Petra Portycha, Ondřeje Zdvomku a sochaře Sebastiana Wojnara to bude dvojitá výzva – podívejte se, jak se na ni vrhnou. Tradičně si premiérový díl můžete pustit už nyní na platformě prima+.

České chaty snů - 4. 5. 2024 - speciální dvojdíl ze Středočeského krajeNa první dobrou se vše zdálo jako jednoduché zadání. Romantická kotlina, proláklina mezi poli, nikým nerušená, samozřejmě až na ostatní chataře. Chatka malá, pro architekty to vypadalo na zvládnutelné zadání. První chata již byla několikrát upravována – stěny zdobily umělecké fresky Sněhurky a sedmi trpaslíků a dalších výjevů z Disneyho filmů. 

Ale obydlí nabízelo velmi malý prostor – nepatrné úložné skříně, a přitom jde o celkem velkou rodinu. Otec rodiny je navíc fanoušek Sparty. Architekti vzali proměnu z gruntu. Bylo potřeba vše vybourat a vnitřní prostor rozšířit o terasu, která stejně moc k obytnému komfortu nepřispívala.

Ve druhé chatce se mělo původně jenom přespat. Ale víte, jak to je, chatka v neutěšeném stavu, pomazaná asfaltem, zařízení už celkem zašlé. Byla by škoda ji takto nechat, hlavně když vedle vznikne parádní soused z rukou našich protagonistů. 

Majitelka druhé nemovitosti byla také velmi sympatická, tak s ní architekti trochu probrali možnost úpravy a dvojitá proměna byla na světě. Základní teze změny byly jasné už od začátku. Architekti se rozhodli ponechání dispozice plus minus tak, jak to bylo, ale bylo třeba trošku obnovit povrchy a vybavit chatu technologiemi. Navíc má stavba ideální orientaci pro fotovoltaické panely, takže by mohla napájet oba sousedy.

Premiérový díl České chaty snů uvidíte v sobotu 4. 5. 2024 ve 21.35 na Primě a reprízu v neděli v 7.45 na Primě.



Zdroj, foto: Prima
Vendula Flassig Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku České chaty snů - 4. 5. 2024 - speciální dvojdíl ze Středočeského kraje:

České chaty snů - 4. 5. 2024 - speciální dvojdíl ze Středočeského kraje
České chaty snů - 4. 5. 2024 - speciální dvojdíl ze Středočeského kraje
České chaty snů - 4. 5. 2024 - speciální dvojdíl ze Středočeského kraje
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !