8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bylinky na dochucení nejen vepřového masa

11. 09. 2012 | Škola vaření

Bylinky dodávají masu nejen výtečnou chuť, ale také krásnou vůni. Na dochucení masa můžeme použít bylinky čerstvé i sušené.

Tymián je vhodný na různé druhy pečeného, grilovaného a dušeného masa, k dochucení vepřové pečeně. Mletá vepřová masa. Přidává se do masitých nádivek.

Zázvor je vhodný na dušené a pečené maso.

Rozmarýn se používá na vepřovou pečeni, do karbanátků, pokrmům dodává chuť zvěřiny.

Kmín můžeme použít na vepřovou pečeni.

Hořčice je vhodná na pečená tučná masa. Celá hořčice se může rozpálit v horkém oleji, čímž dostane lahodnou oříškovou chuť.

bylinky na dochucení nejen vepřového masaBazalka je výborná do mletého masa.

Majoránka se hodí na všechny druhy dušeného masa, grilovaná masa, karbanátky, hodí se zejména k tučným masům. 

Pepř celý nebo drcený, můžeme využít na všechny masitá jídla, pečená, vařená, dušená, smažená i grilovaná.

Paprika sladká i pálivá je vhodná na guláše, dušená masa, pečená masa a grilované maso. V žádném případě paprice neprospívá přepalování, hrozí zhořknutí pokrmu.

Badyán se uplatní v asijské kuchyni na vepřové maso.

Celé nebo mleté chilli se dá použít k zvýraznění chuti mnoha vepřových pokrmů. Do guláše a pikantních vepřových jídel.

Fenykl použijeme do vepřové pečeně a masových směsí.


Cibule, česnek, šalotka a pórek

Bylinky na ochucení masa

Tyto druhy zeleniny – bylinek dávají vepřovým pokrmům příjemnou chuť a vůni. Obsahují spoustu vitamínů. Můžeme je použít při vaření různých vepřových jídel, dušených, vařených, smažených i grilovaných. Bez cibule a hlavně česneku se česká kuchyně neobejde.

Kořenící směsi jsou velice praktické, namíchané jednotlivé varianty umožní dokonalé ochucení nejrůznějších druhů vepřového masa. Například kořenící směs Klasik na vepřové maso. Grilovací směsi na vepřové maso, Směs koření na pečené maso, pikantní směsi, bylinkové aj.


Ochucovadla

Na rychlá jídla a minutky můžeme použít sójovou nebo worcestrovou omáčku. Sójové omáčky výborně ochutí vepřovou čínu, nebo různá asijská jídla. Worcestrová omáčka dodá vepřovým masům výbornou chuť. Steakové omáčky jsou výtečným doplňkem nejen při grilování. Na vepřová masa je velký výběr omáček, například česnekových, křenových, hořčičné, dijonské, krémové, medové  s pažitkou a jinými bylinkami. Chilli omáčky dodají pokrmům pikantní chuť. Ne příliš pálivé jsou omáčky chilli sladké.


Marinády

Do marinád nakládáme zejména vepřové maso na grilování. Maso necháme v marinádě nejméně 24 hodin uležet. Marinády jsou v různých variantách s pivem, česnekem, křenem, pikantní, bylinkové aj.

Vepřové maso má všestranné použití. Můžeme z něj připravit různé pokrmy ochucené bylinkami, různými ochucovadly, omáčkami, kečupy a hořčicemi. Při přípravě jídel používáme čerstvou, mraženou i sterilovanou zeleninu, čerstvé i sterilované houby nejsou výjimkou. Maso můžeme nakládat do různých marinád, nejen na grilování. K přípravě vepřového masa můžeme použít víno a také pivo. Ovoce jako jsou jablka, švestky, pomeranče a ananas dodají pokrmům výtečnou chuť a vůni.    

Marta - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
rady se sejdouSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný a poučný článekSmajlíkDíky za radySmajlík
Obrázek uživatelky
profil
pěkný článek, bez bylinek, zeleniny a koření všeho druhu by se nám špatně vařiloSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles