8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vánoce se u nás slaví v plné parádě

17. 11. 2012 | Vaše příběhy
Každý člověk má určitě rád 24. prosinec, myslím tím Vánoce. Je to úžasný den, protože je rodina pohromadě a společně si užívají tento svátek.  Jen škoda, že 24. prosinec je jen jednou ročně. Tím více by si ho měli  lidé užívat, ať sami nebo s někým. U nás se samozřejmě Vánoce slaví v plné parádě, a nebo se alespoň snažíme v plné parádě. Tento veliký svátek u nás začíná již krátce před Vánoci, když děti přijdou ze školy. Vždy si zpívají písničku, kterou si samy vymyslely. Přijdou domů, hodí s taškou a užívají si prázdnin. To je začátek pro nás tak velkého dne, protože u nás Vánoce nejsou pouze 24 hodin, ale celý ten týden.

Vánoce u násJe to pro nás takový nejdelší den. Když se děti konečně dočkají dne ,,D´´, přinese taťka stromeček, většinou je náš vlastní.  Kolem stromečku se hned shromáždí naše tři dcerky. Mamka přinese ozdoby a hvězdu na vrchol stromečku, protože ta nesmí chybět.  Potom se přinesou ještě bonbónky a různé čokoládky, nit a jehla. Ozdoby se normálně navěsí, zato se sladkostmi je práce. My je vždycky propíchneme jehlou, ve které je provlečena nit. Udělá se smyčka a máme své vlastní ozdoby, takové, které již na Štědrý večer většinou zmizí. Nakonec se pověsí na stromeček ozdobné řetízky a huňaté třásňové řetězy. Nesmí se ale také zapomenout na světélka, máme doma takové lampičky, které jsou propojeny a stačí je zastrčit do zásuvky a krásně svítí. Všemi barvami.

A na něco jsme zapomněli, na co asi, no na vánoční hvězdu, je to taková třešnička na dortu. To bychom měli stromeček. A jedeme dál. Mamka si většinou zaleze do kuchyně, asi bude čarovat :D a děti se vydají s taťkou na procházku. Již odpoledne jsou u nás Vánoce v plném proudu. Všichni hledají oblečení. No všichni. Jen děti samozřejmě. Rodičům je jasné, co si vezmou na sebe na ten sváteční večer, ale děti musí mít pokaždé něco extra.  Zkoušejí si šaty a sukně, kalhoty a trička, shánějí boty a sponky do vlasů. Prostě, je to blázinec.
Konečně nastane ta chvíle, na kterou všichni čekali. Nemyslím tím pohádky večer, ale samozřejmě večeři. Na stole je spousta jídla. My musíme dělat dvě verze jídel. Děláme řízek s bramborovou kaší a kapra se salátem. Děti totiž, než by se prokousaly kostičkami, tak by byla půlnoc. Děti už se celou večeři třesou, až zazvoní zvoneček a půjdou k vánočnímu stromečku. My teda nezvoníme, my máme jinou tradici. Hned po večeři, která se odehrává velmi brzy, asi kvůli pohádkám, se jde ven. Ono se nezdá, ale po šesté hodině je venku strašná tma. Taťka vezme brokovnici a vystřelí do vzduchu. Děláme to proto, že věříme, že to zachrání Ježíška. Ale abyste to více pochopili. Když večeříme, přiletí zlá čarodějnice a schová se za stromy. Když Ježíšek vylézá komínem z domu, chce ho chytit a něco ošklivého mu udělat, no a to je vhodná šance pro nás. Říkáme, že jdeme zastřelit čarodějnici, aby nechala Ježíška v klidu odletět. Hned po výstřelu do vzduchu čekáme chvilku a pak se jde ke stromečku. Jelikož je všude tma, svítí krásně stromeček a to je znamená, že tu byl Ježíšek. Pod stromečkem je plno dárků. Protože naši rodinu tvoří babička, taťka, mamka a tři děti, namáčkneme se do obýváku před stromeček a děti čtou, pro koho je jaký dárek a rozdávají. Jakmile se vše rozdá, začne se rozbalovat. Děti rozbalují nejdříve jako obvykle dárky měkké. Asi víte proč. Po rozbalení dárků se musí všechny obaly uklidit a pak začíná takzvaný Pohádkový večer. Zapne se televize a koukáme se na pohádky kdoví jak dlouho. 

Po tom krásném dni se jde konečně spát.  Ráno mají rodiče pocit, jakoby tady projelo v noci tiché tornádo. Stromeček si stojí v rohu jen s těmi ozdobami, co  nejdou sníst a na stole není žádné cukroví. Stejně jsou Vánoce u nás ty nejkrásnější svátky, při kterých je rodina pohromadě.

Vojtěšinka - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Vánoce se u nás slaví v plné parádě:

Vánoce se u nás slaví v plné parádě
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Krásně napsané a s dětmi, jsou úžasné Vánoce Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
hezky clanecekSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles