Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 06.05. 2024
Dnes má svátek Radoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

13. komnata Andrey Kalivodové

29. 11. 2013 | Televizní tipy
13. komnata Andrey Kalivodové vám odhalí, že mezinárodně úspěšná operní pěvkyně se několikrát ocitla v ohrožení života. Překonala zranění při nehodě, operaci mozku i kolaps z pracovního přetížení.

Šestatřicetiletá mezzosopranistka Andrea Kalivodová, „Česká Carmen“, jak ji nazývají operní znalci, odmala zpívala, pokračovala v ZUŠ a na konzervatoři v Brně. Ve dvaceti letech odešla z rodné Moravy do Prahy a vystudovala hudební fakultu AMU. Operní scény i koncertní jeviště jí otevřely dveře, vítězila v řadě mezinárodních pěveckých soutěží, postupně se jí plnily sny. V současné době působí jako sólistka pražského Národního divadla, věnuje se koncertní činnosti, vystupuje po celé Evropě i Americe, v Japonsku i jinde.

13. komnata Andrey KalivodovéV pořadu 13. komnata Andrey Kalivodové se dozvíte, že se přes své mládí již několikrát ocitla v ohrožení života. V patnácti letech, když začínala studovat na konzervatoři, srazil Andreu při jízdě na kole motocykl. Způsobil jí otevřenou zlomeninu nohy, zranění na hlavě a těžký otřes mozku.

Na jevišti i v životě žila láskou, stejně jako její Carmen, a jako této postavě i jí šlo o život. Právě studovala roli v Sedláku kavalírovi, když jí lékaři v hlavě objevili nádor, který bylo velmi riskantní vyjmout. V pořadu 13. komnata Andrey Kalivodové se dozvíte, že podstoupila operaci, rozešla se s přítelem, zvládla premiéru, dál pracovala na různých projektech a prožívala stres z bulvárních pomluv i odsouzení za akt na titulní straně svého CD. Nikomu z kolegů neřekla, co prožívá. Je bojovnice, navenek působí silně a optimisticky. Ale uvnitř je zranitelná a všechno si bere.

Letos v únoru se zhroutila a na pět dní upadla do bezvědomí. V pořadu 13. komnata Andrey Kalivodové se dozvíte, že jí diagnostikovali kolaps z vyhoření. Odjela na Moravu a vše, co ji dosud zaměstnávalo, na měsíc zrušila. V klidu zase nacházela samu sebe a našla jiného člověka než dřív. Opět se postavila na startovní čáru. „Ta nemoc mě musela potkat!“, říká. Teď je na mně, jak s tou zkušeností naložím. Těší se na nové projekty a na svou osudovou roli Carmen, má nového partnera. Snaží se přispět k větší informovanosti o onemocnění, které zažila na vlastní kůži. Pomáhá lidem, kteří trpí plicní arteriální hypertenzí, onemocnění s fatálními následky. Angažuje se pro sdružení ONKOMAJÁK a Cerebrum.

Pořad 13. komnata Andrey Kalivodové můžete sledovat 29.11. 2013 od 21,05 hodin na ČT1!


Zdroj, foto: Česká televize



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 13. komnata Andrey Kalivodové:

13. komnata Andrey Kalivodové
13. komnata Andrey Kalivodové
13. komnata Andrey Kalivodové
13. komnata Andrey Kalivodové
13. komnata Andrey Kalivodové
13. komnata Andrey Kalivodové
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
zajímavý pořad
Obrázek uživatelky
profil
RÁDA JI POSLOUCHÁM.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Obdivuhodná žena. Není to žádná tuctová celebrita.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles