Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 11.05. 2024
Dnes má svátek Svatava
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

13. komnata Mileny Vostřákové

20. 08. 2018 | Televizní tipy
Známá a populární hlasatelka přišla o milovanou práci kvůli jedné větě, související s okupací Československa v srpnu 1968 (2008). Pořad 13. komnata Mileny Vostřákové připravili: Z. Burešová, J. Řeháček a P. Obdržálek.
 
Milena Vostřáková patřila k populárním televizním hlasatelkám 60. let. Byla nejen úspěšná a krásná, ale také se stala stejně jako její kolegyně ženským ideálem. Divačky se tehdy podle hlasatelek líčily, česaly i oblékaly. Paní Milena byla zvána na různé společenské akce, uváděla řadu prestižních televizních pořadů – např. koncerty pro Intervizi a Eurovizi.

Šťastné chvíle prožívala i s manželem, režisérem Miloslavem Zachatou, se kterým měla dceru Annu.

V pořadu 13. komnata Mileny Vostřákové se dozvíte, že procházka růžovým sadem (tak by se dal do té doby nazvat život paní Mileny) skončila v roce 1969, kdy na obrazovce vyslovila památnou větu po vítězném hokejovém zápase našich hokejistů s mužstvem Sovětského svazu: “Normálně piji urologický čaj – ale dnes připíjím na zdraví našich hokejistů, protože jde o vítězství nejen sportovní, ale i morální.“ Důsledky se dostavily v plné krutosti a nemilosrdnosti. Milena dostala 13. komnatatotální zákaz vystupovat nejen v televizi, ale i kdekoliv jinde. Nesměla uvést ani ples ve venkovské sokolovně. Ve stejné době jí těžce onemocněl manžel a brzy zemřel. Zůstala sama s malou dcerou, bez peněz a bez milované práce. Sáhla si skutečně na dno. Ze známé a populární televizní hvězdy se stala asistentka scény, která hercům vařila kafe, sháněla pro ně ramínka na šaty, chodila pro účinkující do vrátnice atd. Mnozí se od ní odvrátili – báli se pomáhat někomu, kdo je na listině nežádoucích osob.

A to ještě nebylo všechno zlé, co ji potkalo. Milena zažila tři těžké autohavárie, při jedné z nich byla těžce zraněna a strávila tři měsíce v Kladrubech a rok a půl byla upoutána na lůžko. Pro matku samoživitelku to bylo opravdu krušné období.

Nakonec se však všechno pomalu začalo obracet k lepšímu. Milena začala konferovat program Milana Chladila, později se znovu provdala. Po roce 1989 se vrátila na obrazovku jako programová hlasatelka. Jako v pohádce se šťastným koncem. Ale tak jednoduché jako v pohádce to opravdu nebylo.

Průvodkyni 13. komnatou Mileny Vostřákové je redaktorka Zuzana Burešová. Pořad uvádíme v cyklu 13. komnat věnovaných významným osobnostem, jejich životy ovlivnily pohnuté srpnové události roku 1968, od nichž v těchto dnech uplyne 50 let.

Pořad 13. komnata Mileny Vostřákové můžete sledovat 20. 8. 2018 od 17 hodin na ČT1!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !