Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 06.05. 2024
Dnes má svátek Radoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

4 typy kladných i záporných osobností, které najdete mezi kolegy v práci

20. 09. 2020 | Úspěšní lidé
Ne každý má to štěstí, že pracuje ve skvělém kolektivu. Někoho dohánějí k šílenství intriky a politikaření, jinému vadí zlozvyky kolegů a mezery v komunikaci, dalšímu zase podrážděné reakce na zadání úkolu. Zkuste si k sobě najít cestu. Posloužit vám k tomu může základní typologie osobností, kterou používají hráči pokeru, aby lépe porozuměli chování svého soupeře. Naše typologie si nedělá nároky na úplnost, i přesto se vám může hodit v zaměstnání stejně jako u karetního stolu.

Opatrný klaďas bez ambicí

Od kolegy tohoto typu rozhodně nečekejte žádnou velkou oporu v zádech. Nepočítejte s tím, že vám pomůže s náročným pracovním úkolem. Nerad riskuje, má rád řád a stereotyp. V zaměstnání zásadně plní pouze standardní pracovní povinnosti a nedělá nic nad jejich rámec. Ve světě pokeru reprezentuje pasivní osobnost bez ambicí se slabou touhou vítězit. Jde vlastně o rekreačního hráče, který se u pokerového stolu chová podobně jako v zaměstnání. On nechce vyhrát, on se chce zúčastnit.

Jak na něj: Nejlépe s ním vyjdete, když budete lehce dominantní a direktivní. S touto osobností komunikujte jednoznačně a přímočaře.


4 typy osobnostíCtižádostivý individualista

Tento spolupracovník má silný tah na branku a miluje náročné úkoly. Je to dominantní, rozhodný a ctižádostivý individualista ochotný riskovat a nést odpovědnost za svěřený úkol. Hodí se dobře do krizových situací, protože si libuje v extrémech. Jeho cílem v pokeru je vyhrávat. U hry neváhá blafovat, ale činí tak schematicky, jako by hrál podle abecedy. Je proto snadno předvídatelný.V zaměstnání by nejraději trumfnul sám sebe, kolegy a nakonec i vlastního šéfa, pokud cítí, že nemá dostatečný prostor na realizaci svých pracovních cílů a nápadů. Tento typ osobnosti ochotně vstupuje do konfrontace a je silně identifikovaný s pracovním cílem.

Jak na něj: S takovým spolupracovníkem nejlépe vyjdete, když mu dáte prostor, pocit nezávislosti a příležitost rozhodovat nebo vyřešit nějaký problém. Jednejte diplomaticky.

 

Flexibilní tahoun

Tento typ spolupracovníka zosobňuje sen řady kolegů i zaměstnavatelů. V pracovním prostředí bývá společensky obratný. Přesně ví, kdy má být rázný a kdy mírný a opatrný. Nechybí mu empatie a týmový duch. Zrovna tak dobře umí pracovat jako individualista, protože se dokáže elegantně přizpůsobit aktuálním požadavkům a potřebám. Tito lidé jsou ambiciózní, aktivní a spolehliví. Mají přirozený respekt u kolegů. Jsou vstřícní a v zaměstnání často jednají z pozice neformální autority. Současně však patří mezi pragmatiky, kteří umí dobře klamat tělem, pokud si to žádají jejich zájmy.

Jak na něj: Úmysly těchto lidí obvykle nebývají v rozporu s cíli týmu nebo firmy, takže z jejich osobního úspěchu profitují všechny strany. S takovým člověkem vyjdete bez problémů a velkého snažení, protože vám jde naproti.


Pasivní zastrašovatel

Tento pracovník by se dal popsat jako pasivní a nepříliš angažovaný kariérista, kterého zajímá rychlý postup ve firemní hierarchii více než samotná práce. Obyčejně ho poznáte podle nabubřelého chování a arogantních řečí na stranu kolegů i šéfa. Nástrojem jednání bývá velmi často zastrašování, které ale není prostředkem k dosažení cíle, ale cílem samotným. Prostě to sedí k jeho osobnosti. Když takový člověk cítí, že prohrává, okamžitě začne vyvolávat konflikty, neváhá zesměšňovat protihráče a rád vytváří atmosféru strachu. Člověku to sice leze na nervy, ale nesmí se nechat vyprovokovat k nepromyšleným tahům, ať už při pokeru nebo v práci. Proti takové osobnosti se prostě snažte hrát s chladnou hlavou.

Jak na něj: Jednejte asertivně a neberte si slovní útoky osobně. Podporu vám poskytnou i vaši kolegové. Pasivní zastrašovatel může být paradoxně skvělým stmelovacím prvkem týmu.  


Zdroj: Casino Ambassador
Foto: Bee Consulting


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Tak já, bohužel patřím mezi 3.typ. V životě vždy ve sporu, ale i takové jsme. Bohužel, možná i bohudík. Jsem ve znamení berana, asi to k tomu patří. Ale nemyslím si, že bych měla jen ty stinné stránky. Samozřejmě, občas se také rozbrečím. To přece k životu patří. C´est la vie.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles