8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Barvení vajec v cibulových slupkách – 1. díl

3. 03. 2013 | Průběh velikonoc
Barvení velikonočních vajíček v cibulových slupkách je tradiční metodou dekorování vajec. Základem je dostatečné množství slupek a přiměřená doba barvení. Výsledkem jsou pak krásná červeno-hnědě zabarvená vajíčka.

Potřebujeme:
2 pytlíky cibulových slupek, lžíci octa, syrová vajíčka pokojové teploty, hrnec, vařečku a kousek slaniny.


Cibulové slupky je třeba sbírat dostatečně dlouhou dobu dopředu. V případě potřeby je možné je i usušit na topení a skladovat ve spíži až do Velikonoc. V případě krajní nouze seženete potřebné množství i v supermarketu – na dně bedniček s cibulí. Nakupte zkrátka pár kusů cibulí a do pytlíku nacpěte co největší množství cibulových slupek. Pokud chcete mít vajíčka spíš dočervena, volte slupky z červené cibule.

Slupky nasypte do starého hrnce (protože tu barvu z něj už nedostanete), zalijte vařící vodou, tak aby hladina vody byla asi 3 cm nad slupkami. Přidejte lžíci octa a vařte 20 minut. Během vaření párkrát promíchněte. Poté slupky přeceďte (mohly by na vajíčkách zanechat nevzhledné fleky) a do obarvené vody ponořte vajíčka.

Pro krásný odstín stačí 15 minut, ale pokud chcete mít vajíčka krásně sytě zbarvená, nechte je ve vývaru i přes noc. Taková vajíčka už ale nebudou k jídlu. Vajíčka poté vyndejte a opatrně je okulte od přebytečné barvy na starém ručníku nebo utěrce. Pozor! Čerstvá barva se velmi snadno setře.
Na závěr je vyleštěte kouskem slaniny a nechte zaschnout. V případě nouze je možné použít i pár kapek rostlinného oleje.

Notburga
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Barvení vajec v cibulových slupkách – 1. díl:

Barvení vajec v cibulových slupkách – 1. díl
Barvení vajec v cibulových slupkách – 1. díl
Barvení vajec v cibulových slupkách – 1. díl
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Také barvím vajíčka v cibulových slupkáchSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles