Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bestseller Madse Larsena HOLOKOULÍ způsobil v Norsku sexuální revoluci

12. 05. 2014 | Knižní tipy
Název knihy: Holokoulí
Autor: Mads Larsen
Nakladatelství: Marenčin PT
Datum vydání: 11/2013
Formát: 107 × 171 mm
Počet stran: 272
Cena: 229,- Kč

Jeden z nejúspěšnějších norských debutových románů všech dob – vysoce kontroverzní HOLOKOULÍ (Pornopung) Madse Larsena – způsobil v Norsku doslova sexuální revoluci. Kniha provází muže světem, ve kterém ženy mají svobodu splnit si jakoukoliv sexuální touhu, zatímco muži tuto svobodu nemají. Pro muže představuje dosažení sexuálních snů tvrdou práci – něco, čemu musí věnovat hodně času a úsilí. Příběh Karla, Kristiána a Lea, kteří se ve snaze porazit legendárního Casanovu stanou obětí vlastního šarmu a destrukce ve hře, ve které jsou ženy i muži odsouzeni k prohře, je temným a zároveň zábavným průvodcem světem sexuality a svádění. Dívky si po přečtení HOLOKOULÍ možná uvědomí, že mohou kdykoliv vyrazit ven a sbalit koho budou chtít, pokud ovšem v návalu vzteku knihu neprohodí oknem. Přečtení HOLOKOULÍ navždy změní čtenářův pohled na vztahy mezi muži a ženami.

HolokoulíJedním z hlavních cílů autora bylo pomoct mladým mužům i ženám užít si více sexu. V tomto ohledu autor opravdu uspěl. Mladí norští muži, kteří se začali stěhovat do bytů ve skupinách, aby mohli po večerech balit holky, nazývali knihu Biblí a snažili se napodobovat životní styl hlavních postav románu. Muži, kterým se obvykle nedařilo nikoho sbalit, měli najednou úspěch u žen poté, co si tento román přečetli.  Jeden z čtenářů napsal autorovi, že po rozchodu s partnerkou se mu rok nepodařilo nikoho sbalit. Po přečtení HOLOKOULÍ se vyspal se dvěma ženami během čtyřech večerních povyražení. Dívkám román otevřel svět, který existoval, ale dosud jej nevnímaly, protože netušily, jak jednoduché je získat pozornost jakéhokoliv muže. Román dívkám ukázal, co to znamená být mužem v současné společnosti a jaké výhody mají ženy v oblasti sexu.

Dalším cílem autora bylo přimět společnost, aby pochopila a uznala nerovnováhu mezi pohlavími v oblasti namlouvání a příležitostí k sexu. Jeho tvrzení vyvolala ze začátku veřejné pobouření a protesty. I když nejdřív nikdo nevěřil, že to Mads Larsen myslel vážně, ukázalo se, že současná doba je opravdu taková, jakou ji autor popsal.

V době svého prvního vydání v roce 2003 se román Holokoulí stal nejprodávanějším debutovým románem v Norsku. Tři sta tisíc z pěti milionů Norů si přečetlo tento vysoce kontroverzní příběh, který vedl k více než roční mediální debatě. Urážky autora na veřejnosti a útoky na jeho osobu neměly obdobu. Jedna známá feministka o autorovi napsala, že je „tím nejopovrženíhodnějším mužem v Norsku“. Jedny z nejznámějších norských novin o něm napsaly - „Takový idiot! Taková zasraná svině! Takové ubohé nadržené prase! Trapný ufňukaný posera! Mads Larsen je muž, který zabil sex!“ Některé feministky tuto knihu dokonce demonstrativně pálily na veřejnosti.

Mnoho mužů mělo na román i na autora jiný názor. Mads Larsen byl jejich hrdinou a zachráncem, který konečně pojmenoval věci tím správným jménem. O nespravedlnosti a ubohosti situace, ve které muži byli, když se chtěli se ženami podělit o svou sexualitu, mohli do té doby muži mluvit jenom se svými přáteli. Do té doby, tento problém neuměli ani správně pojmenovat, protože tato realita nebyla v Norsku širší společností vůbec akceptována. Muži byli do té doby jednoduše prasata a ženy oběti. Tím to končilo. Román Holokoulí ukázal skutečnou realitu, ukrývající se za feministickým mýtem. Naštěstí, pár mladších a modernějších feministek pochopilo jeho záměr, genialitu jeho plánu a pravdivost jeho příběhu. Během mediální debaty o knize se veřejný názor začal pomalu měnit.
Holokoulí
Román Holokoulí není jenom obyčejnou knížkou. Je to příběh, který v Norsku zásadně změnil životy lidí a někteří norští čtenáři ho přečetli víc než desetkrát. Román otevřel lidem oči způsobem, o který se jenom málo románů pokusí a ještě méně z nich svého cíle úspěšně dosáhne. Je to román, který se lehce stává kultovním čtením. Holokoulí není jenom pouhým názvem knížky. Je značkou, je symbolem životního stylu a symbolem celé generace. Je to příběh, který rozbíjí zdánlivě neoblomné struktury starých pravd, aby udělal cestu pravdám novým.

Mads Larsen o své knize říká: „Chci, aby si knihu přečetlo co nejvíce lidí. V konečném důsledku chci dospět k rovnosti mezi muži a ženami. Chci objasnit, jakou roli hrají jednotlivá pohlaví v sexuální oblasti. Muži zpravidla musí přijmout aktivní roli, zatímco úkolem žen je výběr – přijetí či odmítnutí. Takový zvyk ale přináší mnoho negativ a je nevýhodný pro všechny. Muži, kteří už neustálé odmítání od žen nezvládají, se stávají zahořklými. Nemyslím si, že to tak muži a ženy opravdu chtějí. Nechci, aby ženy měly ve výběru partnerů dominantní pozici. Chci, aby to bylo spravedlivé, aby ženy i muži měli k sexu stejný přístup. To je hlavní myšlenkou knihy HOLOKOULÍ.“

Román HOLOKOULÍ byl v roce 2013 zfilmován a jeho filmová verze byla přijata velmi pozitivně jak kritiky, tak i diváky. Názor na obsah románu se po mediálních debatách změnil. Ženy konečně pochopily muže a muži pochopili, co žena vyžaduje při výběru sexuálního partnera. Ženy i muži si začali užívat nezávazný sex, protože navzájem konečně prokoukli své hloupé hry. Film Crack, Back & Sack byl vyhlášen za nejlepší norský film roku 2013.

Ukázka z filmu HOLOUKOULÍ




Tuto knihu HOLOKOULÍ  koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách www.holokouli.com.

ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Bestseller Madse Larsena HOLOKOULÍ způsobil v Norsku sexuální revoluci:

Bestseller Madse Larsena HOLOKOULÍ způsobil v Norsku sexuální revoluci
Bestseller Madse Larsena HOLOKOULÍ způsobil v Norsku sexuální revoluci
Bestseller Madse Larsena HOLOKOULÍ způsobil v Norsku sexuální revoluci
Bestseller Madse Larsena HOLOKOULÍ způsobil v Norsku sexuální revoluci
Bestseller Madse Larsena HOLOKOULÍ způsobil v Norsku sexuální revoluci
Bestseller Madse Larsena HOLOKOULÍ způsobil v Norsku sexuální revoluci
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !