Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 19.03. 2024
Dnes má svátek Josef
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější recepty

28. 04. 2013 | Škola vaření
Černý bez má světle žlutá květenství a patří k nejdostupnějším a také k nejchutnějším bylinkám. Dělají se z něj různé čaje, šťávy, lektvary, sodovky, ocet a sirupy, nebo jsou dokonce obalené v různých těstíčkách jako řízek či polévka. Také se z něj dělá víno, med a povidla.  Bez můžete pít jako osvěžující nápoje, nebo je používat proti nachlazení či horečce. Bez většinou najdete všude na mezích a sbírají se květy. Pro přípravu čehokoliv z bezu jej první řádně očistěte a dejte na 24 hodin louhovat do předem připravené převařené vody s kyselinou citronovou.

Bezová šťáva - nejoblíbenější recepty


Bezová šťáva - od uživatelky Kudrlinkac
Opláchnuté květy necháme ve vodě přejít varem. Po vychladnutí přidáme kyselinu citronovou, dobře omyté na kolečka nakrájené citrony bez jader  necháme asi 24 hodin stát v chladu. Přecedíme, osladíme a necháme ještě přejít varem.
Celý recept zde: Bezová šťáva

Bezová šťáva, bezový sirupDomácí bezová šťáva - od uživatelky Curdibilka
Citron důkladně omyjeme a nakrájíme na kolečka. Asi 15-20 květů bezu omyjeme.
Svaříme je s vodou a necháme zchladit. Přidáme kyselinu, kolečka citronu a vše dáme do lahve na 24 hodin uležet.
Celý recept zde: Domácí bezová šťáva.

Čistá bezová šťáva - od uživatelky Veroka
Na 1 litr čistých a zralých bobulí dáme čtvrt litru vody a 15 minut POMALU vaříme. Pak protlačíme přes síto (ne kovové!!!). Do této šťávy přidáme 450-500 g cukru (nejlépe přírodní, ale stačí i krupice - já nesladím vůbec nebo dávám fruktózu kvůli diabetu) a ještě 10 min. vaříme.  
Celý recept zde: Čistá bezová šťáva


Bezový sirup - nejoblíbenější recepty


Bezový sirup proti kašli - od uživatele Vydrysek
Bobule bezu dobře umyjeme, nasypeme do hrnce a zalijeme vodou - na 1 l bezu (bobule odměříme v hrnečku) dáme 1/4 l vody. Vaříme 10 minut, potom prolisujeme.                     Celý recept zde: Bezový sirup proti kašli

Bezový sirup z bobulí - od uživatelky Maartinka
Černé, dobře vyzrálé bezinky otrháme ze stopek, vložíme do mísy, zalijeme vodou, aby byly potopené, a necháme 24 hodin stát. Poté šťávu procedíme, bezinky propasírujeme nebo umeleme na strojku.                                                                                                           Celý recept zde: Bezový sirup z bobulí

Bezový sirup - Můj recept

Pro přípravu bezového sirupu budete potřebovat přibližně 20 velkých květů bezu, 4 zarovnané lžičky kyseliny citrónové, 5 litrů vody a 4 kila krystalového cukru. Jako první si do připravené láhve nebo do hrnce dejte všechny květy černého bezu zbavené stonků a propláchnuté vodou. Já je nechávám louhovat 24 hodin. Potom přidejte kyselinu citrónovou a zalijte znova vodou. 15 minut pomalu vařte a potom propasírujte přes sítko. Můžete to nechat v lednici, ale není to nutné, já nechávám ve studené vaně. Potom přimíchejte cukr, naplňte do připravených, nejlépe vyvařených sklenic a uložte do chladna. Nahoru do sklenice, pokud sirup není určen dětem, můžete přidat lžíci alkoholu, aby to déle vydrželo. Po otevření sirupu jej uchovávejte v lednici. Sirup je také výborný naředěný jemně perlivou vodou.

Markéta - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Miluji bezovou stavu
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkMňam chutná mi to trošku jako ŠampaňskéSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
vyborny
Obrázek uživatelky
profil
neoplachovat, smyje se cenný pyl
Obrázek uživatelky
profil
Na bezový sirup dávám kilo cukru na litr šťávy...takže podle mě to v tom receptu je akorát...
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Pomlázka