Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 25.09. 2018
Dnes má svátek Zlata
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Bramboráky - nejoblíbenější recepty

13. 09. 2012 | Škola vaření
Bramboráky jsou tradičním pokrmem většiny slovanských a germánských národů a Maďarů. Připravuje se smažením tenké vrstvy těsta z jemně nastrouhaných syrových brambor, mouky, vajec, česneku, soli, majoránky a dalšího koření jako kmín, pepř nebo nakrájená cibule.
Když je husté těsto, přidává se ještě mléko na zředění či přidá více mouky na zahuštění. Smaží se na tuku. Bramborák se jí samostatně teplý nebo se zelím a uzeným masem, jako obal vepřového či kuřecího masa nebo se škvarky. Také se může použít jako příloha, obvykle k masu a omáčce. Oblíbená je také varianta, kdy se místo brambor použije jako základ cuketa, tzv. cukeťák, kdy se do bramborového základu použije mimo brambor i cuketa nebo zeleninový bramborák z mrkve, celeru, baklažánu či jiné tvrdší zeleniny. V Německu je oblíbená i sladká varianta bramboráku, kdy se těsto připravuje bez česneku a koření, bramborák se jen potírá sladkým jablečným protlakem nebo v Polsku jen posypaný cukrem, případně politý smetanou.

Bramboráky - nejoblíbenější recepty


Syrové brambory oloupeme a nastrouháme. Necháme odstát vodu, kterou nabíráme naběračkou a vyléváme. Nastrouhané brambory přelijeme mlékem, aby neztmavly. Vmícháme majoránku, kmín, sůl, pepř, lisovaný česnek, vejce, mouku a směs promícháme. Celý recept Bramboráky s česnekem a kmínem ZDE



Bramborák se zelím a slaninou - od uživatelky Chrastova
Nejprve brambory zbavíme slupek a řádně omyjeme, pak je nastrouháme na jemno do mísy. Do nastrouhaných brambor přidáme sůl, majoránku, pepř a pak vejce, česnek a nakonec kmín. Vše řádně rozmícháme a necháme chvíli odpočinout, aby se pustila bramborová šťáva, kterou potom odstraníme. Celý recept Bramborák se zelím a slaninou ZDE



Bramborák na plechu s uzeninou - od uživatelky Sounicka
Oloupané brambory nastrouháme. Zalijeme horkým mlékem, přidáme vejce a mouku, aby vzniklo řídké těsto jako na klasické bramboráky. Osolíme, přidáme majoránku, pepř a prolisovaný česnek. Celý recept Bramborák na plechu s uzeninou ZDE


Bramboráky s tvarůžky - od uživatele Natural
Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme a spolu s tvarůžky je nastrouháme nahrubo. Česnek a malou cibuli oloupeme a nasekáme na jemno. V míse smícháme brambory, tvarůžky, česnek, cibuli, vejce, strouhanku. Nakonec vmícháme koření podle chuti. Celý recept Bramboráky s tvarůžky ZDE


Bramborák - moje recepty 
Bramboráky dělám poměrně často, je to u nás jedno z nejoblíbenějších jídel. Dělám buď klasické bramboráky, nebo cuketové, většinou ale napůl z brambor, napůl z cukety, plněné bramboráky masovou směsí a nebo velmi často plněný řízek či sýr v bramboráku. Bramborák dělám klasicky z jednoho kila brambor, 1-2 vejce, trošku mléka, podle toho, jak je to husté, česnek, majoránku, trošku pepře, polohrubou mouku - jen tolik, aby nebylo těsto moc řídké a sůl. Brambory nastrouháme, slijeme přebytečnou vodu,  přidáme vejce, mléko, prolisovaný česnek, majoránku, pepř, sůl a mouku. Vše promícháme a smažíme na oleji. Když mám cuketu, dám poloviční dávku místo brambor cukety. Připravený jen z cuket se cuketový bramborák někdy může rozpadat, je lepší nějakou bramboru tam dát. Hotové bramboráky posypu nastrouhaným sýrem nebo plním jakoukoliv masovou směsí. Směs dělám většinou kuřecí se zeleninou, kořením a kečupem. Nejčastěji ale dělávám řízky v bramboráku. Udělám si klasické těsto na bramboráky, dám na pánvičku naběračku těsta, na to položím naložené kuřecí nebo vepřové řízky a zaleju druhou naběračkou těsta. Těsta je lepší více než méně. Jako přílohu podávám zeleninu. 

Markéta - čtenářka
ChytráŽena.cz

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Bramboráky - nejoblíbenější recepty:

Bramboráky - nejoblíbenější recepty
Bramboráky - nejoblíbenější recepty
Bramboráky - nejoblíbenější recepty
Bramboráky - nejoblíbenější recepty
Bramboráky - nejoblíbenější recepty
Bramboráky - nejoblíbenější recepty
Bramboráky - nejoblíbenější recepty
Bramboráky - nejoblíbenější recepty
Bramboráky - nejoblíbenější recepty
Bramboráky - nejoblíbenější recepty
Bramboráky - nejoblíbenější recepty
Bramboráky - nejoblíbenější recepty
Bramboráky - nejoblíbenější recepty
Bramboráky - nejoblíbenější recepty
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4   5  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
U nás taky vede cukeťák na plech, ale musí být tenký a krásně upečený
Obrázek uživatelky
profil
Tak a konečně vím co dnes k obědu Smajlík jen s menší změnou - bude cukeťák na plechu rychlé a dobré Smajlík .Krásnou sobotu všem Smajlík .
Obrázek uživatelky
profil
taky děláme často,ale od loňska děláme jen z cuket,zkoušela jsem i půl na půl,ale cukeťáky máme nejradši Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
My máme taky moc rádi bramboráky,ale zelné jsou taky výbornéSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
U nás doma je máme moc rádi. Zrovna jsem si říkala,co udělat zítra k večeři, takže teď už je to jasné - bramboráky!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles