Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 09.05. 2024
Dnes má svátek Ctibor
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Carmina Burana a pocta Verdimu v jedinečném spojení

17. 12. 2012 | Kultura
5. ledna 2013 se v Kongresovém centru Praha odehrají dva jedinečné novoroční koncerty. Ty spojí monumentální kantátu Carla Orffa Carmina Burana a unikátní pásmo skladeb Giuseppe Verdiho k uctění jeho 200. světové výročí narození. „Bude se jednat skutečně o unikátní koncerty, které nabídnou klasickou hudbu ve špičkové kvalitě,“ říká jednatelka pořádající společnosti ArtTriton Pavla Filipová.

V první části koncertu zazní Verdiho nejznámější a nejpopulárnější árie, duety a sborové scény v podání špičkových sólistů Nikolaje Visnjakova a Jarmily Mrkusové a 100členného sboru. Těšit se můžete na úryvky slavných oper jako Aida, Nabucco, La Traviata, Trubadúr nebo Rigoletto.

Carmina BuranaV druhé části pak na diváky čeká světová koncertní verze kantáty Carla Orffa Carmina Burana. Kromě geniálně napsané hudby, která uchvacuje znalce klasické hudby i laiky, se můžete těšit na velkolepou výpravu, která je umocněna unikátní laserovou show a pyrotechnickými efekty. Carmina Burana v této podobě slaví divácké úspěchy po celé Evropě a nyní míří poprvé také do ČR, pod hlavičkou populární letní operní produkce Klasika pod hvězdami.

„Kromě letního open-air uvedení klasických oper jsme chtěli českým milovníkům kvalitní klasické operní hudby nabídnout jedinečný zážitek také v zimě. Tak vznikl tento projekt, který spojí Verdiho nejkrásnější skladby a monumentální Orffovu kantátu,“ vysvětluje pořadatelka Pavla Filipová.
Na pódiu velkého sálu Kongresového centra Praha se představí více než 160 účinkujících - velký 60ti členný orchestr, špičkoví sólisté a mohutné sbory. Celý koncert povede špičkový český dirigent Norbert Baxa.

Začněme Nový rok 2013 jedinečným kulturním zážitkem, který jsme v Čechách ještě neměli možnost vidět. Spojuje se v něm úchvatná hudba, výpravná show a neuvěřitelné pěvecké výkony. Carmina Burana + Verdi Gala je tedy tím nejlepším možným vstupem do nového roku.

Předprodej vstupenek probíhá exkluzivně v celé síti Ticket Art – přes 420 prodejních míst po celé ČR, včetně všech poboček CK Čedok. Vstupenky zakoupíte také on-line na www.ticket-art.cz. Ceny vstupenek začínají na 590 Kč. Více informací naleznete také na www.klasikapodhvezdami.cz.




Zdroj, foto: Ticket Art


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Carmina Burana a pocta Verdimu v jedinečném spojení:

Carmina Burana a pocta Verdimu v jedinečném spojení
Carmina Burana a pocta Verdimu v jedinečném spojení
Carmina Burana a pocta Verdimu v jedinečném spojení
Carmina Burana a pocta Verdimu v jedinečném spojení
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
člověk mě baví...Smajlík
http://www.youtube.com/watch?v=PVAIL0wDaeQ
Obrázek uživatelky
profil
Ukázka je však z provedení dirigenta André Rieu, s jeho orchstrem. On pořádá svá vystoupení ve velkém provedení i s velkým sborem. Mám je na DVD s ráda koukám i na prohlížeči v PC.
Obrázek uživatelky
profil
To bych ráda slyšela tak velký sbor.Musejí vstávat chlupy na těleSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
to bude nádherný zážitekSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles