Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 07.05. 2024
Dnes má svátek Stanislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Česko na grilu: Kdo utekl hrobníkovi z lopaty?

29. 03. 2024 | Televizní tipy
Porota byla během soutěžního večera nekompromisní. Zdeněk Pohlreich ve shodě s Martinem Svatkem označili za nejslabší jídla v hlavním kole ta od Heleny a Rada, Jirky a Martina a Nikoly s Radkem. Každé z jiných důvodů. Nikola s Radkem zvěřinu nedotáhli, Rado s Helenou nezaujali platingem a porotci na pokrmu marně hledali alespoň nějaké stopy po grilu. Jirka s Martinem servírovali maso suché jako cesta…

Všechny dvojice ale dostaly šanci předvést se a vytvořit v rámci rozstřelu živáňskou pečeni. Kdo věděl, o jaký pokrm se jedná, kdo naopak vůbec. Proč Nikola dala do tohoto pokrmu mrkev a komu, po předchozích grimasách, ve finále chutnala i tato odlehčená úprava?

Česko na grilu: Kdo utekl hrobníkovi z lopaty?Helena sice na počátku pořadu vyslovila obavy, že bude chystat jídlo pro takové borce, nakonec se jí a Radovi reparát povedl. Taky Jirka s Martinem si vysloužili za svůj úkol v podobě rozstřeleného špízu pochvalu. A ta je namotivovala k další práci. I přípravě omáček.  

Jediné, co porotcům vadilo, že nikdo ze soutěžících pro přípravu tohoto pokrmu nepoužil špejle. Radek to dokonce považoval za chyták a dál si rovnal kousky masa a další suroviny do zapékací misky. Jeho parťačka Nikola kromě mrkve, chtěla do živáňské přidat lanýžový olej. V obchodě jej totiž zaměnila s tím olivovým.  „Jako lanýže do živáňský, to je dobrý varianta,“ usměje se nad přehmatem kat Zdeněk Pohlreich. Nikola se sice cítí trapně, ale podobné chyby porota nekomentuje a nekritizuje, mohou se stát každému.

Radovi se nedařila příprava majonézy. A zase, místo kritiky, si jí připraví pánové porotci sami. Helena komentuje „Oni nejdou kritizovat, jdou poradit a poradí ti tak, že to udělají s tebou. To je fajn. Protože to není kritika, ale pomoc.“

„Tohle se vám fakt povedlo, ta mrkev je výborný nápad. I když jsem to tak nikdy nejedl,“ díky tomuto hodnocení Martina Svatka Nikola s Radkem uviděli světlo na konci tunelu.

„Ta majonéza je vyšlehaná…,“ liboval si Zdeněk. „To bude asi tím, že jsme jí dělali my.“ Rado si po hodnocení oddechl: Moc si přál, aby pokračovali s Helenou dál.

„Bál jsem se, že mi z panenky vznikne sušenka,“ hodnotí jídlo Jirka. „Naopak, vepřová panenka byla vynikající tah,“ pochválil kluky Martin Svatek. „Tak tu zůstaneme alespoň ještě jedno kolo,“ ocení hodnocení poroty Martin.

„Co jste nám vy všichni nakonec naservírovali, bylo parádní.“ Ohodnotili porotci nakonec všechny dvojice v rozstřelu. „Každý z vás jste k úkolu přistoupili po svém, obě cesty byly vynikající, takže postupujete všichni,“ usnesou se nakonec porotci.

Výsledkem prvního dílu tedy nakonec byla remíza.

„Jediné, co vám můžeme slíbit, je to, že při příští grilovačce se už tohle opakovat nebude. Porota nebude milosrdná.“ Uzavřeli hodnocení poroty moderátoři.

Další díl pořadu Česko na grilu sledujte už 30. 3. 2024 na Primě, už nyní ho najdete na prima+.



Zdroj, foto: Prima
Vendula Flassig Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !