MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 11.05. 2024
Dnes má svátek Svatava
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Cestománie: Seychely a Maledivy - Dva ráje

28. 08. 2017 | Televizní tipy
Ani nejdokonalejší reklamní prospekty nedokáží vystihnout úchvatnou krásu ostrovů a ostrůvků v Indickém oceánu se zlatými plážemi a blankytně modrým mořem (2000). Pořad Cestománie: Seychely a Maledivy - Dva ráje připravili M. Vostřez a F. Fenič.


Seychely, souostroví na východ od Afriky, jsou geologicky jednou z nejstarších zemí světa a jako zbytek dávného prakontinentu svádějí k pocitu, že takhle nějak mohl vypadat ráj. A opravdu. Realita, jak ji natočil Fero Fenič, překonává představy, které nám nabízejí fotografie z katalogů cestovních kanceláří.

Ostrovy jsou ovšem nejen místem pláží s pískem barvy zlata a blankytně modré vody, ale i domovem palem a obřích želv, které se prý v noci milují. Podobnou scenérii nabízejí i severnější, pod Indií položené Maledivy. Režisér Michal Vostřez navštívil tyto atolové ostrůvky, aby se přesvědčil, jestli se vůbec jejich rajská podoba mění.


Cestománie: Malta: Včera a dnesNovodobí turisté totiž tento další pozemský ráj objevili relativně nedávno, nicméně stavební ruch je zde nyní všudypřítomný a některé ostrůvky se proměnily v hotelové komplexy. Zajímavějším poznatkem z Malediv je, že i když je většina obyvatel muslimského původu, rigidní zákony známé z arabských zemí zde rozhodně nepanují.


Pořad Cestománie:

Seychely a Maledivy - Dva ráje

uvidíte 28. 8. 2017 od 18,15 hodin na ČT2







Zdroj, foto: Česká televize



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Cestománie: Seychely a Maledivy - Dva ráje:

Cestománie: Seychely a Maledivy - Dva ráje
Cestománie: Seychely a Maledivy - Dva ráje
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
nádheraSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles