Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Damídci aneb Ochránci pohádkového světa

10. 12. 2017 | Knižní tipy
Název: Damídci aneb Ochránci pohádkového světa
Autor: David Řezanina
Ilustrace: Hana Kroupová
Nakladatelství: Beletris
Datum vydání: 12/2017
Vazba: pevná , formát A4
Počet stran: 69
Cena: 250 Kč

Damídci jsou zelenohnědí skřítci, kteří ochraňují pohádkový svět. Dohlížejí na to, aby všechny pohádky probíhaly tak, jak mají. Je tu totiž zlá čarodějnice Čarimari, která nemá ráda pohádky, a proto je chce všechny zničit. Naštěstí damídci mají vlastní speciální jednotku, která vždy a hlavně včas zakročí na ohroženém místě.

Autorem knížky Damídci aneb Ochránci pohádkového světa je David Řezanina a s nádhernými ilustracemi přispěchala na pomoc Hana Kroupová. V pohádkové knížce se můžete těšit na jedenáct příběhů. V prvních dvou se seznámíte s hlavními protagonisty knížky – zlou čarodějnicí Čarimari a speciální jednotkou zelených skřítků Damídků.

DamídciDalší už vás přenesou do pohádkového světa, ve kterém bojuje zlo způsobené Čarimari s dobrými úmysly a kouzelnými schopnostmi jednotlivých damídků. Dobrosrdeční skřítci se snaží zachránit každou popletenou pohádku, při své cestě se setkají s vílami, vodníkem, čertem i obrem. Ale to, jestli se jim vždy vše povede v dobré obrátit, už si budete muset přečíst sami.
Damídci aneb Ochránci pohádkového světa nadchnou předškoláky a mladší školáky vtipem, současností i barvitým popisem situací. Rozsahem každého příběhu se skvěle hodí jako knížka na dobrou noc nebo jedna z prvních knížek pro začínající čtenáře.



Ukázka z knihy

Damídci aneb Ochránci pohádkového světa


Plamínek a zamotaný devítihlavý drakPlamínek
Jméno: Plamínek
Specialista na: Draky a ohnivá stvoření
Barva: Oranžová
Schopnosti: Odolný vůči ohni
Tajná informace: Je to nekorunovaný velitel speciální jednotky

Nejzkušenějším a zároveň nekorunovaným velitelem speciální jednotky je Plamínek. Je to damídek, který je odolný vůči ohni. Aby také ne, když je specialistou na draky a ohnivá stvoření. Plamínkovým úkolem bylo vyrazit do pohádky O devítihlavém drakovi. Pohádka vyprávěla o zlém drakovi, který ze Slunečného království unesl devět princezen.

Jenže se stalo, že zlý drak do království vůbec nepřiletěl. Což byl velký problém! Pokud totiž pohádka neprobíhá tak jak má, stane se, že po určitém čase na ni lidé zapomenou a ona se z pohádkového světa vypaří. Jako pára nad hrncem. Proto Plamínek neváhal a vydal se do Slunečného království, aby pomohl místnímu králi a jeho devíti dcerám. Když náš skřítek dorazil na hrad slunečného krále, tak ho král přivítal, jak se na panovníka sluší, ale potom si hned začal stěžovat.....



Tuto knihu Damídci aneb Ochránci pohádkového světa koupíte na internetových stránkách Damidci.cz.

ZUZI
ChytraZena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Damídci aneb Ochránci pohádkového světa:

Damídci aneb Ochránci pohádkového světa
Damídci aneb Ochránci pohádkového světa
Damídci aneb Ochránci pohádkového světa
Damídci aneb Ochránci pohádkového světa
Damídci aneb Ochránci pohádkového světa
Damídci aneb Ochránci pohádkového světa
Damídci aneb Ochránci pohádkového světa
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !