Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 29.05. 2024
Dnes má svátek Maxmilián
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Elegatní a ležérní, VESTY jsou stále v kurzu!

29. 09. 2008 | Trendy
Dříve součást pánského obleku, dnes velmi módní a atraktivní doplněk ženského oblečení – elegantního i ležérního. Tvaruje postavu, zdůrazňuje přednosti, oživí i ten nejjednodušší outfit. O čem je řeč? O vestách a ještě více o vestičkách!

Historie vest
jako součásti pánského oblečení je skutečně velmi bohatá a především dlouhá. Ač se to zdá téměř neuvěřitelné, již král Anglie, Skotska a Irska Karel II. vyhlásil roku 1666 vestu součástí formálního oblečení. Během 17. a 18. století byly v módě vesty bohatě zdobené, barevné. Tento trend začal upadat na konci 18. století, kdy se móda obecně stala více strohou a formální. Na počátku 19. století se vestičky zkrátily a celkově zmenšily, staly se nedílnou součástí klasických pánských obleků a žádný pravý gentleman bez nich nemohl být. To platilo téměř do poloviny 20. století. V této době začala ustupovat tato velmi formální móda. Do zcela jiného stylu přenesly vesty filmy jako například Horečka sobotní noci z roku 1977. Zde se stala symbolem disko stylu, který přetrvával i v průběhu 80. let.

A jelikož letos slavíme návrat „osmdesátek“, je nám jasné, že vesty jsou opět v kurzu! Dámy, tentokrát jsou vesty jen a jen naše!

Vesty a vestičkyVestičky jsou skvělým doplňkem elegantního i každodenního oblečení. Pro formálnější styl zvolte vestu á la pánský oblek – nejlépe v kombinaci s ladícími kalhotami nebo případně i sakem. Kdo si může a chce dovolit trochu extravagance, pro toho jsou vesty z džínových nebo jiných pevnějších bavlněných materiálů. Hodí se k halence i k tričku, sukni i kalhotám, lodičkám i teniskám.

Jemně lesklá vesta ze směsi bavlny a elastanu s podšívkou je právě onou perfektní kombinací disko stylu a elegance. Užijete ji večer i přes den. Doporučujeme v kombinaci s košilí a kravatou!Vesty a vestičky


Klasika pro odvážné
vesta, která je perfektním doplňkem
k ladícímu kalhotovému kostýmu. 


Vesty a vestičky





Halenka,
vesta
a bermudy

– vše sladěné,
výsledek perfektní,
efekt zaručen!

Vesty a vestičky



Výstřední mladé dámy si mohou dovolit kombinaci vesty a plátěných tenisek
stejně jako ležérně
uvázanou kravatu.

Vesty a vestičky

Džínová je klasika,
úzký střih také
a porozepnuté
knoflíčky jsou
možná laciný trik,
ale stoprocentně
budou účinkovat!
Zkuste sami.




Vesty a vestičky


Když přijde řeč na vesty,
nesmí se zapomínat ani na ty pletené!

Tato je s roztomilým klasickým vzorem
a knoflíkovou légou
– pro podzimní dny jak dělaná.






Inspiraci Vám přináší Quelle



Zdroj: Quelle

ZUZI
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Teď jsem v jednom nejmenovaném obchodě vidělá nádhernou vestu. Zimní s kožíškem. Asi si jí koupím k Vánocům. Nádherná. Na vestách je super, že se dají nosit ke všemu. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Vesty mám ráda, proto je nosím jak na jaře, v létě a v zimě jsou nej....
Obrázek uživatelky
profil
Vždy se mi vesty líbily, stále jsem je nosila a stále čekám, až se zase vrátí, neboť mám některé stále uložené s tím, že se zase dočkají svého použití.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles