Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 07.05. 2024
Dnes má svátek Stanislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Folkové a country festivaly v červenci

5. 07. 2012 | Kultura
Festivaly vznikly z nutnosti vytvořit akci, která nebude podléhat cenzuře, kde písničkáři a hudební skupiny mohou zcela svobodně projevovat  své hudební vyjadřování.
Festivaly jsou již dlouho, ale až v posledních letech  se pevně vryly do paměti fandů a návštěvníků těchto nocí. Na jednom festivalu se vystřídá nespočet hudebních skupin a písničkářů, různých hudebních žánrů, od folku, country, blues, po jazz, folk-rock, new age, bluegrass a v neposlední řadě i po kvalitní soubory, které vytvářejí absolutní špičku naší populární scény.

Country Vojtěchov

Od 13.-15.7.2012 zde proběhne již 13. ročník festivalu, který se koná v nádherném prostředí u vísky Vojtěchov, která leží v malebné krajině Drahanské vrchoviny poblíž Javořičské jeskyně a hradu Bouzov. Všechny předchozí ročníky provázela vynikající atmosféra a hojná návštěvnost. Začátek je v pátek od 19:00 hodin a vystoupí Fiddle  Dedee, Wyrton, Náhoda, Blueland a Zbořec. V sobotu je začátek ve 13:00 hodin a těšit se můžete na Dobro, Blue Stones, The Log, AM Úlet, Silent Rain, Giant Mountain´s Band, Taverna, Album, Větrolam a Neznámi. Ve 22:30 bude country bál skupiny Větrolam. Bohatý program bude od pátečního večera až do nedělního dopoledne. V blízkosti areálu festivalu je i možnost stanování a parkování aut zdarma.

folkové a country festivalyFestival Slunce ve Strážnici

Dne 12. až 14. července 2012 na festivalu vystoupí Kamelot v legendární sestavě Roman Horký, Věra Horká, Jaroslav "Dědek" Zoufalý, Petr Rotschein a Viktor Porkristl. Ve čtvrtek bude program probíhat na stadiónu Zámek od 18.00 hodin a těšit se můžete na tyto interprety - Slávek Janoušek, Pozdní sběr, Roman Dragoun, Tomáš Klus, Lidopop,
WB Band. V pátek stadion Zámek - učebna textová dílna Slávka Janouška od 17.00 hodin vystoupí Pocta Wabi Daňkovi, Poutníci, Pavlína Jíšová a Adéla Lounková, AG Flek, Marien, Wabi Daněk a Miloš Dvořáček, Robert Křesťan a Druhá tráva a Hop Tropa. Na Náměstí Svobody bude program jak v pátek, tak i v sobotu od 14.30 hodin. Na sobotním programu je Neřež, Kolotoč (P.Bende a P.Helan), Spirituál kvintet, Folk Team, Nezmaři, Kamelot a Fleret.

Folková růže 2012

Od 13.-14.7.2012 se koná již 19. ročník festivalu v Jindřichově Hradci Folková růže 2012. V pátek vystoupí Bezefšeho, Devítka, Epy De Mye, Sekvoj, Jen Tak Tak, Šantré, Passage, Půl dechu do měchu,  X-TET a mnoho dalších.  V sobotu se můžete těšit na Žamboši, Stráníci, Mošny, Marien, Monty, Bonsai č. 3, Bodlo, Hluboké Nedorozumění, Alibaba, Lada, Šimíčková a Ivo Cicvárek, finalisty písničkářské soutěže zahrady. Vystoupí také Pavel Kovář Tabásek, Duo Quaoar, Duo Kofein, Marek Vojtěch, Petr Meluzín, Kofe@Vlna, David Bartoš a Michal Mačák a Oldřich Olaf Martínek. Celý festival bude uvádět Michal Jupp Konečný, Petr Sedláček, Mirek Ošanec a Jiří moravský Brabec. Po celou dobu budou probíhat i různé doprovodné akce. Táboření je v ceně vstupenky v zahradě Gymnázia.

Festival na Pomezí

Dne 6.-7.7.2012 v areálu Matice Slezské v Dolní Lomné proběhne již 20. ročník festivalu na Pomezí. Dolní Lomná je vzdálena asi 6 km od Jablunkova, což je městečko v okrese Frýdek-Místek v Severomoravském kraji. Od 15 hodin zde vystoupí Žalman a spol., Carrantuohill, Funny Fellows, Blaf, BG Styl, Honza Vančura & Pavlína Jíšová, Děsně fajn, Welcome Drink, Bridge, Zgredybillies a taneční skupina irské tance v provedení formace Galtish. Festival začíná v pátek v 18:00 hodin na pódiu Křínov a v sobotu dopoledne začíná otevřená scéna, odpoledne je galapřehlídka a večerní country bál je po oba dny. Stanovat je možné ve vlastních stanech ve vrchní části areálu, parkovat lze na vyhrazeném parkovišti v blízkosti areálu.

Jestliže jste nikdy na žádném z festivalů nebyli, můžete vyzkoušet alespoň jeden z výše nabízených nebo si zjistěte ve svém okolí, zda se nějaký festival nepořádá někde u vás. Profesionální scéna, světelná produkce, ozvučení, možnost parkování, stanování, občerstvení a mnoho dalšího nabízí různé festivalové akce po celé republice. Jedná se většinou o letní festivaly, bez žánrových hranic, trojgenerační setkávání fandů muziky, která je baví, trávení volného času v přírodním pohodovém prostředí.

Autorka: Markéta
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
http://www.ostravainfo.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=1372%3A12-cervence-colours-of-ostrava-den-prvni&Itemid=146&catid=77%3Aostrava-uvidi&lang=cs
Obrázek uživatelky
profil
chybí mi 12.-15. července 2012 - Colours of Ostrava.

zkopírováno:
O Colours of Ostrava

Alanis Morissette, Bobby McFerrin, ZAZ, Janelle Monáe, Animal Collective, The Flaming Lips, Antony and the Johnsons s Janáčkovou filharmonií Ostrava, Rufus Wainwright, Parov Stelar Band, Kronos Quartet... to je jen pár hvězdných jmen z letošního programu festivalu Colours of Ostrava, který proběhne od 12. do 15. července v Ostravě. Celkově festival nabídne během čtyř dní na 10 scénách přes 150 kapel z celého světa i od nás, DJs, filmů, diskusí, workshopů, performancí či divadel.

Colours kromě hvězd představí řadu sice „menších“, ale přes to unikátních kapel z celého světa, které nabídnou hudební zážitky různých žánrů – z Islandu, Finska, Norska, Dánska, Faerských ostrovů, Konga, Mali, Keni, Jihoafrické republiky, Reunionu, Chile, Mexika, Argentiny, Kuby, Slovenska, USA, Kanady, Velké Británie, Francie, Německa, Libanonu, Polska, Izraele, Austrálie či Estonska.

Obrázek uživatelky
profil
nabídkaSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles