8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nová mláďata v ústecké zoo

4. 04. 2010 | ZOO Ústí nad L.

O dva nové přírůstky je bohatší pavilon exotária ústecké zoologické zahrady, kde se shodou okolností narodila mláďata dvěma zástupcům jihoamerického kontinentu.

Prvním jsou drobné drápkaté opičky tamaríni pinčí, která od 9. března odchovávají jedno mládě. U tohoto druhu nejsou jedináčci pravidlem, obvyklejší je porod dvojčat, která se rodí v 85% případů. Zajímavý je způsob péče o narozené mládě – stará se o něj otec, který jej nosí na hřbetě a matce jej půjčuje pouze na nakojení. S přibývajícím věkem se o ně starají také jeho sourozenci – starší mláďata, která zůstávají v rodinné skupince, a tímto způsobem se vlastně učí péči o své budoucí potomstvo. V ústecké zoo žije skupinka šesti jedinců, kteří obývají prosklenou expozici vybavenou dostatkem přírodního materiálu na jejich aktivitu. Tamaríni pinčí patří v přírodě mezi jeden z nejohroženějších druhů drápkatých opic, v zajetí jsou jejich odchovy poměrně časté.

Druhý přírůstek je podstatně mladší, narodil se teprve před dvěma dny, v neděli 28. března. Jedná se o mládě lenochoda dvouprstého, které si naopak nosí pečlivě na břiše mamina. Ústecký chov lenochodů je velice úspěšný, protože je to v pořadí již sedmé mládě, které se zde narodilo. Rodiči jsou stále stejní jedinci, samec Romeo a samice Julie, kteří přišli do zoo v roce 1999 a první potomek se jim narodil o dva roky později.

 

Zdroj: Zoo Ústí nad Labem

 

Mirka Bali

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
vyrazíme se na ty miminka zvířecí podívatSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles