Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 20.05. 2024
Dnes má svátek Zbyšek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kusové koberce oživí a zútulní Váš dům

11. 12. 2012 | Moderní bydlení
Doplňky v interiéru hrají nesmírně podstatnou roli, a mnohdy si jich všímáme mnohem více, než prostorově dominantních kusů nábytku. Jsou to totiž právě ony drobné doplňky a detaily, které dodávají interiéru šmrnc a stylizují jej určitým způsobem. Mezi jedny z nejběžněji používaných doplňků patří koberce, z nichž zejména ty kusové dokáží v interiéru skutečné zázraky.

Kusový koberec je ideální prvek pro zútulnění vašeho interiéru, ať už jde o obývací pokoj, koupelnu, ložnici nebo dětský pokoj. Všude přitom kromě estetické stránky nabídne také praktický přínos, jelikož proměňuje jinak chladnou dlažbu či plovoucí podlahu v na dotek příjemný a hebký prostor ke hraní, nebo chůzi naboso. Na rozdíl od metrážových koberců, které pokrývají místnost od stěny ke stěně, kusové koberce jsou mnohem menší, vynikají tak na podlaze, a proto se u nich klade obvykle mnohem větší důraz na vzhled a provedení.

foto: interiordesign.net

kusové koberceMateriály a druhy koberců


K dispozici je na trhu pochopitelně množství materiálů, stylů, tvarů i velikostí, proto vybrat by si měl opravdu každý. Mezi klasické ale zároveň moderní koberce patří koberce vlněné, barevně pestré a levné koberce jsou koberce syntetické, a moderní i stylové, ale mírně nepraktické, jsou koberce shaggy s vysokým vlasem, které jsou příjemné na dotek, ale snadno udržují prach i nečistoty a také nejsou příliš odolné. Naopak vysoce odolné, s vysokou životností jsou koberce buklé, takzvané „bukláky“, které jsou tkané, s nízkou utaženou smyčkou, a vydrží opravdu i vysoký „provoz“. Při volbě toho pravého koberce pro váš interiér byste tedy měli zvažovat nejen design, ale také materiál a výšku vlasu, abyste náhodou nemuseli za pár měsíců do prodejny pro koberec nový.
foto: kaboodle.com

kusové koberceTvary


Klasický tvar koberců je obdélníkový, bez potíží ale můžete sehnat kusové koberce oválného tvaru, kulaté, nebo třeba ve tvaru srdce, květinky, nebo tvarů zcela neobvyklých, i rozličně asymetrických. Zatímco ty obdélníkové bývají rozměrnější a plní i svou praktickou funkci, koberce kulaté, ve tvaru květin či jiných objektů bývají obvykle menší, a slouží spíše jako dekorace.

Jaká barva a motiv se bude hodit?


Barva, stejně jako motiv, by se měla odvíjet jednak od zbytku vybavení v interiéru, a také od účelu, ke kterému budete chtít koberec využívat. Barvou by měl být koberec sladěn se zbytkem pokoje, v obýváku například se sedačkou, se závěsy, nebo třeba s barvou stěn. Podobně je tomu se vzory. Univerzálnější jsou koberce jednobarevné, případně s pruhy. Naopak ornamenty je již potřeba lépe zvážit v závislosti na designu zbytku pokoje.
Pokud hledáte koberec, který se stane nosným prvkem vašeho interiéru, kusový kobereca bude oživovat jinak decentní ladění nábytku i stěn, měl by jednoznačně poutat pozornost, ať už barvou, nebo vzorem. Pro tyto účely není na škodu poohlédnout se přímo po designových kobercích, které mohou mít umělecky laděné potisky nebo atypický tvar, který zaujme, a bude vybočovat ze všednosti jediné barvy.
foto: therugboutique.com
foto: dooyoo.co.uk
kusový koberecPodobně například pro děti pak můžete s klidem koupit pestrý dětský koberec se vzorem autodráhy nebo městečka s ulicemi, který bude motivů plný. Barvy, stejně jako obrázky, totiž v dětském pokoji rušit nebudou, a naopak se takovýto koberec stane oblíbeným místem pro hru.


Autor: magazín
Bydletespokojene.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Ten zelný je parádní, nevíte někdo, kde se dá sehnat?
Obrázek uživatelky
profil
My máme chlupatého pejska, tak se mi do koberců moc nechce.SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
SE LIBI VŠECHNY 4 A TEN S MESTEM JSEM MELA, KDYŽ BYLI KLUCI MALI, ČASTO SI NA NEM HRALI S AUTIČKYSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pěkné koberečky, které zútulní domov.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
zelenkavý i ten oranžovýSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles