Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 07.05. 2024
Dnes má svátek Stanislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Moudrost koní aneb před koňmi nic neskryjete

17. 12. 2022 | Knižní tipy
Název: Moudrost koní
Autor: Grant Golliher
Překlad: Helena Hartlová
Datum vydání: 11 / 2022
Nakladatelství: Jota
Formát: 160 x 230 mm
Počet stran: 263 stran
Vazba: Pevná s přebalem
Cena: 318 Kč

Všechno, co v životě opravdu potřebujete znát, se můžete naučit od koní.

„Před koňmi nic neskryjete, mají vůči nám takovou úroveň citlivosti, jakou nemáme ani jeden pro druhého,“
říká zaříkávač koní a kouč Grant Golliher. Během své dlouholeté zkušenosti s prací s koňmi získal velké množství poznatků o komunikaci, nastavení hranic, férovosti, důvěře a respektu, které se týkají nejen koní, ale i lidí.

Moudrost koníK tomu, abychom druhým věnovali pozornost a chovali se k nim s citem, nepotřebujeme žádnou speciální dovednost ani kvalifikaci. Potřebujeme pokoru a ochotu učit se. Máme sklon nechat se snadno rozptýlit nebo se ponořit do vlastních myšlenek a pocitů. Unikají nám nápovědy, které máme přímo před očima. Nebo pokud si jich všimneme, vyložíme si je špatně, protože se na ně díváme filtrem vlastních emocí. Naladit se na druhé a věnovat jim dostatek pozornosti, abychom dokázali vycítit, co se děje pod povrchem, je stejně přirozené a odvěké jako soulad mezi koňmi, lidmi na jejich hřbetech a přírodou.

Zaříkávání koní není magie. Jde jen o rozvíjení dobrovolného partnerství založeného na vzájemné důvěře a respektu. Jde o přístup, jehož osvojení bude k užitku každému, kdo chce lépe porozumět lidem a lidství, překonat trauma, zažívat plnohodnotnější vztahy a uvolnit nevyužitý potenciál svého života. Nejde o žádná kouzla. Stačí myslet jako kůň.

„Žádný filozof nám nerozumí tak důkladně jako pes nebo kůň. Prokouknou nás na první pohled."

Herman Melville


O autorovi knihy Moudrost koní


Grant Golliher je zaříkávačem koní a zároveň koučem a mentorem, který ukazuje zájemcům z celého světa dovednosti nezbytné k tréninku koní, ale také k naplněnějšímu a lepšímu lidskému životu. Na jeho ranč ve Wyomingu se každoročně sjíždějí celebrity, vrcholoví manažeři, profesionální koučové, soudci nejvyššího soudu i obyčejné rodiny z celého světa, a účastní se toho, co jeden z manažerů nazval zkušeností, která má velkou moc změnit člověku život.


Tuto knihu Moudrost koní zakoupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Jota.

Moudrost koní

















ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !