Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 07.05. 2024
Dnes má svátek Stanislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Naivní sezóna

13. 04. 2018 | Knižní tipy
Název: Naivní sezóna
Autor: Daniel Jahn
Nakladatelství: Dauphin
Rok vydání:  8  / 2017
Formát: 110 x 200 mm
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 332 stran
Cena: 288 Kč

Píší se osmdesátá léta minulého století. Mladý výtvarník se vydává na své pravidelné malířské výpravy do krajiny, které zpravidla končí posezením v nějaké zapadlé venkovské hospůdce, kde si malíř nechává zklidnit své zjitřelé smysly. Vyprávění plyne poklidně, až lyricky, ale pod povrchem tohoto zdánlivého klidu bují drama.

Vypravěč totiž dává čtenáři nahlédnout nejen do své tvůrčí dílny, ale zároveň do svého životního příběhu. Ve svých vzpomínkách se snaží vyrovnat s vlastní minulostí, která je plná bolavých míst. Na povrch postupně vyplouvá takřka zapomenuté dějství rodinné tragédie, které se postupně, detektivně před čtenáři i vlastním protagonistou odhaluje. Vypravěč na každém kroku zápasí s vlastní nespolehlivou pamětí, s nespolehlivostí svých „zdrojů“ a mlčícími svědky.

Autor však nenechal svůj román zaplavit smutkem a dobovou marností. Naopak nešetří zvláštním, až bizarním humorem a originálními a jízlivými glosami a postřehy. Naivní sezóna tak maluje dojímavý i sžíravý, v každém případě mistrný obraz své doby. Zdařilý debut, který by neměl zapadnout.

Naivní sezónaO autorovi knihy Naivní sezóna:


Daniel Jahn vystudoval český jazyk a výtvarnou výchovu na pedagogické fakultě, učil na základní škole, pracoval v reklamní agentuře, zabýval se malováním a sochařstvím. Nyní je na volné noze, věnuje se tvůrčímu psaní, výrobě a pití vína. Bez toho by tato kniha nikdy nevznikla. Jde o pseudonym, identita autora není známa ani nakladatelství Dauphin.

Z recenzí na knihu Naivní sezóna:


Naivní sezóna je více než co jiného příběh o slepotě, ze které se nelze jednoduše vymanit, protože je nevědomá. Román je obzvláště důmyslný v tom, že je vyprávěn nevěrohodným vypravěčem, který čtenáře na svoji nespolehlivost průběžně upozorňuje, avšak jeho „podezřelost“ figuruje v trochu jiné rovině, než v jaké se zpočátku zdá. Jako takovou lze Naivní sezónu zařadit mezi zajímavá psychologická díla, která zobrazují důmyslným způsobem vnitřní omezení, která si v sobě někteří lidé drží.


Tuto knihu Naivní sezóna koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Dauphin.cz


Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !