Čas malinČas malin Léto - čas jahodLéto - čas jahod Borůvky - víte o nich všechno?Borůvky - víte o nich všechno? Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.07. 2019
Dnes má svátek Luboš
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Nejlepší velikonoční beránek? Rady od profesionální valašské cukrářky

8. 04. 2019 | Škola vaření
Recepty na tradiční moučníky patří k rodinnému zlatu. Pokud se vám doma návod, jak upéct toho nejchutnějšího velikonočního beránka, nedochoval, vyzkoušejte recept od Pavly Stoklasové, profesionální pekařky a cukrářky. Její beránek je skvělý, vydrží dlouho vláčný a navíc také krásně vypadá.

Týden před svátky u nás vrcholí přípravy na pečení beránků. Zjistila jsem, že nejvhodnějším dnem pro pečení je středa. Pokud se tímto doporučením budete řídit, vydrží vám beránek vláčný a chutný až do Velikonočního pondělí.
Alfou a omegou úspěchu jsou kvalitní suroviny a také – perfektně vymazaná a vysypaná forma.


3 osvědčené tipy

1. Nepodceňte prosátí mouky před samotnou přípravou těsta, zbavíte ho tak hrudek a bude jemnější a kypřejší.
2. Vyberte tu nejkvalitnější čokoládu s nejvyšším podílem kakaa, která dodá moučníku tu nejlepší chuť.
3. Ořechy nasekejte těsně před přípravou těsta, díky tomu zůstane beránek dlouho voňavý.


Recept na velikonočního beránka:

velikonoční beránek

Suroviny pro přípravu těsta:
250 g cukru krystal
300 g polohrubé mouky
5 vajec
50 ml oleje
40 g rozinek
40 g vlašských ořechů
40 g hořké čokolády
1 citron
20 g prášku do pečiva
50 ml vody vlažné

Na vymazání a vysypání formy:

50 g Hery a 50 g polohrubé mouky

Na polevu:
500 g fondánu, 1 bílek a šťáva z 1 citronu

Postup:

1. Vajíčka rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. V misce přidáme ke žloutkům cukr, společně je vyšleháme do pěny, přidáme olej, opět důkladně vyšleháme, a na závěr přidáme vlažnou vodu.
2. Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhé pěny.
3. Mouku s kypřicím práškem prosejeme přes síto do druhé misky a přimícháme zbylé suroviny – mouku, rozinky, nasekané ořechy a čokoládu, nastrouhanou kůru z jednoho citronu, k tomu vyšlehanou pěnu z bílků.
4. Vše spojíme do jednoho těsta, které důkladně vypracujeme, ideálně s použitím kuchyňského robota.
5. Formu vymažeme Herou a vysypeme moukou, nalijeme do ní těsto (zhruba do výšky dvou třetin formy, protože při pečení ještě nabyde) a vložíme do trouby. Pečeme shora i zespodu 55 až 60 minut na 155 °C. Po upečení necháme formu i těsto vychladnout, teprve poté opatrně vyklopíme.
6. Pro zdobení vytvoříme polevu z bílku, fondánu a citronové šťávy. Cukrářským zdobítkem tvoříme na pečivu kudrlinky, na oči použijeme dva kousky čokolády. Po zatvrdnutí polevy dozdobíme mašličkou kolem krku.
7. Hotového beránka můžeme přelít čokoládovou polevou nebo fondánem. Já osobně zdobím nejraději polevou připravenou z bílků utřených s fondánem, která umožní, nejlépe s pomocí cukrářského kornoutu, vytvořit dokonalé ovčí kudrlinky.

Zdroj, foto: Resort Valachy

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Nejlepší velikonoční beránek? Rady od profesionální valašské cukrářky:

Nejlepší velikonoční beránek? Rady od profesionální valašské cukrářky
Nejlepší velikonoční beránek? Rady od profesionální valašské cukrářky
Nejlepší velikonoční beránek? Rady od profesionální valašské cukrářky
Nejlepší velikonoční beránek? Rady od profesionální valašské cukrářky
Nejlepší velikonoční beránek? Rady od profesionální valašské cukrářky
Nejlepší velikonoční beránek? Rady od profesionální valašské cukrářky
Nejlepší velikonoční beránek? Rady od profesionální valašské cukrářky
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Věřím, že je recept výborný. Ale nepoznám na jak velkou formu beránka je dělaný, mohu jen zkoušet.. Podle fotografie se to nepozná.Stačilo by jen uvést velikost formy na objem, to už by si každý přepočítal dle velikosti své formy. Nezbývá než dělat pokus....že těsta nebude chybět ani přebývat.
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík povedl se parádně, moc děkuji za vynikající recept Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Přehledné srovnání bankovních i nebankovních půjček online na Usetreno.cz



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles