Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nový detektivní román Andělíčkářka

2. 06. 2014 | Knižní tipy
Název knihy: Andělíčkářka
Autorka: Camilla Läckberg
Nakladatelství: Motto
Datum vydání: červen 2014
Vazba vázaná
Počet stran: 460
Cena: 224 Kč

Osmý případ Eriky Falckové a Patrika Hedströma. O Velikonocích roku 1974 zmizela z ostrova Valö poblíž Fjällbacky rodina Elvanderových. V jídelně bylo prostřeno ke svátečnímu obědu, ale u stolu našli jen roční dceru Ebbu.


O mnoho let později se Ebba do téhož domu vrací s manželem. Rozhodli se, že dům zrekonstruují, sotva však s opravami začnou, pokusí se někdo jejich dům podpálit. A když Ebba a Marten odstraní podlahu v jídelně, najdou pod prkny zaschlou krev. Zdá se, jako by jim zlo z minulosti bylo stále v patách. Při vyšetřování žhářského útoku Patrik Hedström a jeho kolegové neustále narážejí na starý, nevysvětlitelný případ zmizení. Ten velmi zajímá i Patrikovu ženu Eriku, která o záhadě chce napsat knihu. Nezbývá než se společně pustit do náročného pátrání. Dočká se letitá záhada konečně svého rozuzlení? Vrátí se zlo z minulosti? Je jim stále v patách?

AndělíčkářkaBude vás mrazit, ale nedokážete se odtrhnout! Autorka stvořila sympatickou dvojici vyšetřovatelů – spisovatelku Eriku a policistu Patrika – a děj zasadila do přímořského idylického městečka Fjällbacka, ve kterém sama vyrůstala.

Autorka knihy Andělíčkářka

CAMILLA LäCKBERG

- nejprodávanější švédská autorka
- její knihy vycházejí v 38 jazycích, v 55 zemích
- celosvětově se prodalo přes deset milionů výtisků jejích knih


Pro český trh jsme objevili švédskou autorku Camillu Läckberg, s jejímž románem Ledová princezna jsme otevřeli sérii detektivních románů, v nichž napínavé a tajuplné příběhy řeší detektiv Patrik Hedström a spisovatelka Erika Falcková. Kulisu příběhů tvoří prostředí skutečně existujícího malého městečka Fjällbacka, v němž se autorka narodila. Výborná znalost městečka a jeho okolí velkým dílem přispěla k perfektnímu vykreslení napínavé atmosféry. Pro dnes již velice populární autorku bylo psaní detektivních příběhů dlouho pouhým snem. Vystudovala ekonomii na univerzitě v thenburgu a několik let se ve Stockholmu tomuto oboru profesně věnovala. Když ale od svých blízkých dostala k Vánocům kurz tvůrčího psaní „Jak napsat zločin“, její kariéra nabrala úplně jiný směr. Právě v průběhu tohoto kurzu totiž začala psát román, který byl následně publikován jako Ledová princezna. Ve svých dílech mistrně využívá i odborných znalostí svého bývalého manžela Martina Melina, který je policistou. Změna profese se Camille opravdu vyplatila: má na kontě již více než 10 milionů prodaných výtisků vycházejících v 55 zemích, její knihy jsou překládány do angličtiny a dalších více ež 30 jazyků po celém světě, a dva z jejích románů se dokonce dočkaly ve Švédsku 7lmového zpracování. Významná ocenění dokazují, že detektivky švédských spisovatelek a spisovatelů patří ke světové  špičce, a Camilla Läckberg tuto skutečnost jen potvrzuje: v roce 2005 získala cenu Švédský autor roku, o rok později byla oceněna v anketě People’s Littérature Award a v roce 2008 vyhrála  International Grand Prix de Lit terature Policiere. Nyní mají i čeští čtenáři možnost začíst se do tajemných, napínavých a zároveň romantických příběhů okořeněných špetkou humoru a přesvědčit se tak, proč je právě Camilla Läckberg označována za jednu z nejúspěšnějších mladých švédských autorek detektivních románů.


Knihu Andělíčkářka koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Albatros Media.

ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !