Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 06.05. 2024
Dnes má svátek Radoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Odemykání zámeckých zahrad v Děčíně

29. 03. 2017 | Kultura
Jedna z nejnavštěvovanějších památek Severních Čech, zámek Děčín, je známý svým celoročním provozem. Své brány návštěvníkům neuzavírá téměř nikdy. Zámecké zahrady ale v zimě odpočívají.

1. duben bude letos tím dnem, kdy se znovu otevřou ve své kráse. Tradiční Odemykání zámeckých zahrad otevře turistickou sezonu roku 2017. Pro návštěvníky je v ten den připraven bohatý doprovodný program, a zcela nově, prohlídky první části zrestaurované výmalby Čajového pavilonu v Jižních zahradách. Odemykání zahrad lze spojit s prohlídkou zámku nebo některé z výstav - Děčínského hodinária v půdních prostorech a historických kočárů.

Od 1. dubna 2017 budou tedy zahrady v plném provozu. Ale i před tímto datem stojí děčínský zámek za návštěvu. V březnu chystá taneční seminář, prohlídky zámeckého sklepení, dětský zámecký karneval nebo akci Hrátky s pamětí. V dubnu se mohou návštěvníci potěšit hudbou při koncertu Jarní dialogy s Lípou Musicou, děti jistě ocení Pohádkovou pomlázku v Růžové zahradě či Čarodějnickou stezku odvahy, pro všechny věkové kategorie jsou určeny doprovodné akce k Mezinárodnímu dni tance. Zámek Děčín je také letos připraven pro všechny milovníky dobré zábavy a kultury a těší se na ně.

Zámek Děčín„Zámecký program připravujeme každý rok tak, aby nejenom pobavil, ale i leccos zajímavého návštěvníkům přinesl,“
uvádí Ing. Iveta Krupičková, ředitelka zámku Děčín. „Snažíme se být pro návštěvníky atraktivní. Jsme tu konec konců pro ně, a když k nám budou hodně chodit, povede se zachovat a restaurovat řada důležitých historických předmětů i celé nové prostory. Jako se to daří s Čajovým pavilonem v zámecké zahradě. Mám velkou radost, že první zrestaurovaná freska bude moci být představena veřejnosti při příležitosti Odemykání zámeckých zahrad,“ dodává Iveta Krupičková.

Čajový pavilon byl postaven v letech 1736 – 1737 a sloužil jako zahradní pavilon nebo pro odpočinek a pobývání v horkých letních dnech. Uvnitř je dochovaná fresková výmalba, která je nyní postupně restaurována. V loňském roce bylo dokončeno restaurování fresky v kupoli hlavní lodi pavilonu. Obdivuhodně zachovaná malba představuje výjev z antických bájí.

Dubnové akce na Zámku Děčín:


1.4. Odemykání zámeckých zahrad. Od 1. dubna budou moci návštěvníci opět korzovat nejen po jarních terasách zámeckých zahrad. Po zimním spánku se probouzí i některé prohlídkové okruhy. Jedním z nich je i okruh Barokní perly, jehož součástí je výstava Chrámový poklad, která vznikla z prostředků Evropské Unie z Evropského fondu pro regionální rozvoj.

9.4. koncert Jarní dialogy – MHF Lípa Musica představí skladby A. Dvořáka, F. Schuberta či M. Ravela. Tóny skladeb zazní v Knihovním sále od 17 hodin za zvuků harfy, violoncella, flétny a houslí.

Zámek Děčín17.4. Pohádková pomlázka v Růžové zahradě proběhne formou hledání velikonočních vajíček Komtesek. Zámecká koleda s hrou bude obohcena soutěžemi a výtvarnou dílnou. Akce proběhne od 14:00 do 17:00. V 15:00 na děti čeká loutková pohádka v prostorách Sala terreny v Růžové zahradě.

29.4. Mezinárodní den tance
je připraven jak pro děti v dopoledních hodinách, tak dospělé odpoledne. Tančit se bude od 10:00 do pozdních hodin v Jižních zahradách, Knihovním i Rohovém sále. Mezinárodní den tance je den, kdy se tančí všude a nejinak tomu bude i na děčínském zámku. Závěr dne bude ukončen v zámecké restauraci Tango tančírnou.

30.4. od 15:00 se jižní zahrady děčínského zámku stanou místem setkání čarodějnic a dalších pohádkových bytostí, které mají pro zvídavé a odvážné děti připraveno plno úkolů. Proběhne zde Čarodějnická stezka odvahy se závěrečným opékáním buřtů.

Dotýkati se je na zámku v Děčíně povoleno

Zámek DěčínZámek v Děčíně rozšiřuje v nové sezóně svou nabídku. Pozornost zaměřil na osoby se zrakovým postižením, protože to, že člověk nevidí, ještě neznamená, že nemá zájem o historii. Obecně platí, že klasické prohlídky památek nezohledňují potřeby zrakově postižených návštěvníků, ať už jde    o způsob výkladu, tempo prohlídky či jen běžným zákazem dotýkat se vystavených exponátů. Proto zámek Děčín připravil pro novou sezónu projekt, usnadňující prohlídku lidem se zrakovým postižením, kteří mají rádi historii a památky. Prozatím je speciálně upraven jeden prohlídkový okruh, během něhož si návštěvníci budou moci osahat některé části mobiliáře nebo porovnat materiály. Vyškolení průvodci pak přizpůsobí výklad návštěvníkům se zrakovým postižením. V případě větších skupin doprovodí prohlídku i asistent průvodce.


Zdroj, foto: Zámek Děčín


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Odemykání zámeckých zahrad v Děčíně:

Odemykání zámeckých zahrad v Děčíně
Odemykání zámeckých zahrad v Děčíně
Odemykání zámeckých zahrad v Děčíně
Odemykání zámeckých zahrad v Děčíně
Odemykání zámeckých zahrad v Děčíně
Odemykání zámeckých zahrad v Děčíně
Odemykání zámeckých zahrad v Děčíně
Odemykání zámeckých zahrad v Děčíně
Odemykání zámeckých zahrad v Děčíně
Odemykání zámeckých zahrad v Děčíně
Odemykání zámeckých zahrad v Děčíně
Odemykání zámeckých zahrad v Děčíně
Odemykání zámeckých zahrad v Děčíně
Odemykání zámeckých zahrad v Děčíně
Odemykání zámeckých zahrad v Děčíně
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
hezká pozvánkaSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles