Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 08.05. 2024
Dnes má svátek všichni osvobození
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Papua Nová Guinea: dva světy - Filip a Johnas

17. 06. 2020 | Televizní tipy
Osudy první generace novoguinejských vědců, kteří ovládají mikroskop, stejně jako luk. Režie pořadu Papua Nová Guinea: dva světy - Filip a Johnas K. Mikulcová (Premiéra)

Český biolog prof. RNDr. Vojtěch Novotný, CSc. založil před 20 lety výzkumné centrum tropické ekologie na Nové Guineji. V dokumentárním seriálu z divokého ostrova nás seznamuje se svými novoguinejskými kolegy. Mladí vědci jsou často první z vesnice či kmene, kteří opustili rodiště. Mají vyšší vzdělání a ovládají technologie, přesto umějí bojovat, lovit šípy a věří v čaroděje. Ačkoliv jsou odborníky na hmyz či botaniku, bojí se uhranutí.  Seriál o životě v divočině, cestě ke vzdělání, vědě, rodině i magii.

Papua Nová GuineaWanang je vesnice v hloubi pralesa, do nejbližšího města se jede skoro celý den džípem po blátivé cestě. Před několika lety se místní lidé rozhodli neprodat svůj les těžařům a založili rezervaci, navázali spolupráci s biology a později vznikla i výzkumná pralesní stanice Wanang. Srdcem a mozkem celého projektu je Filip Damen. Charismatický muž, šaman, manžel tří manželek a otec dvaceti dětí, držitel mnoha ekologických ocenění.

Štafetu ve vedení komunity i ekologických aktivitách přebírá jeho nejstarší syn Johnas. Ten je už člověkem nové generace. Chtěl by jednou mít auto pro rodinu, cestovat a bydlet v klasickém domě. Přesto zůstává zodpovědným vůdcem svého kmene a ochráncem lesa. Dozvíme se, jak a proč domorodci chytají kasuáry přilbové, a o tom, jak se tu patnáctiletí kluci učí samostatnému životu v chlapeckých domech.

Papua Nová Guinea: dva světy - Filip a Johnas můžete sledovat 17. 6. 2020 od 21,30 hodin na ČT2!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Papua Nová Guinea: dva světy - Filip a Johnas:

Papua Nová Guinea: dva světy - Filip a Johnas
Papua Nová Guinea: dva světy - Filip a Johnas
Papua Nová Guinea: dva světy - Filip a Johnas
Papua Nová Guinea: dva světy - Filip a Johnas
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles