Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 10.05. 2024
Dnes má svátek Blažena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Potomci slavných - Eduard Haken

15. 08. 2017 | Televizní tipy
Významné osobnosti naší kulturní historie pohledem jejich dětí, vnuků a pravnuků (2002). Pořad Potomci slavných - Eduard Haken připravil V. Filip.


„Tak jak oni žili po celý život, jeden pro druhého, skutečně znamenali ty dva stromy, které rostly vedle sebe, ovlivňovali se, ale tak nenásilně, že si navzájem pomáhali, ale nijak si nezasahovali do svého svobodného bytí. Přitom si myslím, že to bylo až pohádkové soužití, ale ona to byla skutečnost,“ říká dcera operního pěvce Eduarda Hakena a herečky Marie Glázrové Marie Hakenová.


Potomci slavných - Eduard Haken

Možná vás překvapí, že Eduard Haken se narodil na Volyni, na Ukrajině a že z Volyně odešel do Čech studovat medicínu. Nakonec se však z něj stal přední operní sólista Národního divadla. I jeho jediná dcera tíhla k hudbě a dlouhá léta působila jako dramaturgyně hudebního vysílání Československé televize. Později se začala věnovat překladatelské činnosti, scenáristice, novinařině a vstoupila do politiky.


Potomci slavných - Eduard Haken

uvidíte 15. 8. 2017 od 8,30 hodin na ČT2








Zdroj, foto: Česká televize



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Eduard Haken byl bratranec mojí paní tchýně. On měl báječný hlas.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles